Troballa a l’Eixample

Emergeixen antigues vies del tramvia en les obres de la superilla a Barcelona

  • Els raïls han aparegut sota el paviment del carrer Girona, entre la Gran Via i Consell de Cent

  • Unes obres al carril bus ja van posar al descobert un altre tram enterrat sota el carrer Mallorca

Emergeixen antigues vies del tramvia en les obres de la superilla a Barcelona

ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

Les obres de construcció de la superilla de l’Eixample, a Barcelona, han posat al descobert les antigues vies del tramvia que circulava pel carrer Girona, entre la Gran Via i Consell de Cent, en ple centre de la capital catalana. Fonts municipals han informat a Efe que en els treballs per reduir espai per al trànsit i ampliar zones verdes per als vianants al districte més poblat de la ciutat han vist també la llum les llambordes que empedraven els carrers de l’Eixample fa dècades.

Notícies relacionades

Segons ha informat la televisió municipal Betevé, no és la primera vegada que les vies de l’antic tramvia de Barcelona surten a la intempèrie a mercè d’una reforma urbanística. En unes obres al carril bus del carrer Mallorca, en el tram entre Padilla i Lepant, ja van aparèixer les restes dels raïls a finals del 2021. En aquell cas, es tractava de l’estructura sobre la qual circulaven les línies 49 i 51 de l’antic tramvia de Barcelona, les últimes en funcionament quan el servei es va suprimir, ja fa més de mig segle.

Els antics tramvies de Barcelona van funcionar des de 1872 durant gairebé un segle amb diferents línies en diversos punts de la ciutat. Van deixar de transitar el 1971. Barcelona va trigar més de tres dècades a recuperar els trens en superfície. Els circuits inconnexos del Trambesòs i del Trambaix es van inaugurar el 2004, ara pendents de les obres perquè les dues línies conflueixin algun dia a la plaça Francesc Macià.