Immigració

La família georgiana amb menors refugiada a Barcelona seguirà al seu hostal del Raval

La Lela i l’Omar, i tres menors, han rebut un recurs d’estada temporal i d’urgència de l’ajuntament, condicionat a un seguiment social, on s’allotgen actualment

A1-154763859.jpg

A1-154763859.jpg / Martí Rodríguez / ACN (ACN)

1
Es llegeix en minuts

La família georgiana amb menors refugiada a Barcelona que havia de deixar avui el seu hostal de Ciutat Vella, on s’allotgen des de fa sis mesos amb l’ajuda de Creu Roja i de l’ajuntament, seguiran allà mentre es faci el seguiment social. Fonts municipals han explicat que, com que la família no és sol·licitant d’asil a Espanya, no té accés als serveis que s’atorguen des del pla estatal de protecció als refugiats de la invasió russa d’Ucraïna, «perquè fa anys que són per Europa». El recurs d’estada temporal i d’urgència on s’allotgen actualment està «condicionat a un seguiment que cal complir, i que implica assistir a les entrevistes periòdiques», han assenyalat.

Des del consistori, han explicat que Creu Roja i SAIER, el servei municipal d’atenció a persones immigrants o refugiades que arriben a Barcelona, «han tornat a citar la família per quarta vegada per intentar fer un seguiment social de la seva situació. Mentrestant, comptaran amb el recurs habitacional actual», han precisat. «En qualsevol cas, i sent família amb menors, es tindrà en compte la seva atenció a través d’altres serveis municipals», informa l’ajuntament en resposta a la denúncia de l’assemblea de vivenda Raval Rebel.

Notícies relacionades

Aquesta entitat va assegurar que l’ajuntament havia comunicat a la família de la Lela i l’Omar, amb tres menors, que avui dilluns havien d’abandonar la pensió. Per això, una vintena de persones s’han concentrat avui davant l’hostal on viu la família per evitar el desallotjament i demanar al consistori una alternativa d’allotjament «respectant els drets i la dignitat de la família». Els afectats van entregar divendres passat un document per mostrar la predisposició a seguir qualsevol programa que afavoreixi canviar la seva situació de vulnerabilitat.

A mitjans d’agost, la família georgiana va denunciar en un comunicat que l’administració els deixava al carrer sense cap alternativa habitacional. També asseguraven que la convivència a l’hostal havia sigut «lamentable» i que, fins i tot, hi havia «una plaga d’escarabats que afecta tot l’edifici». A més, van assegurar que el SAIER «ha negat a l’Omar l’estada a l’hostal, per la qual cosa, quan no ha trobat l’alternativa adequada, ha hagut de dormir al carrer».