Sancions d’aparcament

¿Com anul·lar una multa de la zona blava de Barcelona?

¿Com anul·lar una multa de la zona blava de Barcelona?

Martí Fradera

1
Es llegeix en minuts

Durant els mesos d’estiu, moltes ciutats espanyoles ofereixen aparcament gratuït a les zones verdes i les destinades als residents. Però Barcelona no contempla iniciatives com aquesta des del 2016. Així doncs, les zones habilitades per estacionar mantenen els  preus de cara a l’agost.

A més, cal destacar que a les zones més pròximes a la platja i als barris propers, com la Barceloneta, es paga estacionament en zona blava tots els dies de l’any, dissabtes i diumenges inclosos, i també en les hores centrals del dia, quan abans era també gratuït.

Horaris diferents

És a dir, de 9 a 20 hores i de dilluns a diumenge és impossible aparcar en zona blava sense pagar a la Barceloneta i a les zones de platja. L’horari de zona blava a la zona centre és de dilluns a dissabte de 9 a 20 hores, sense interrupció horària, mentre que a la resta de la ciutat és gratuït dissabte i diumenge.

Les persones encarregades de la vigilància de la zona blava i verda realitzen avisos de denúncia per les infraccions d’estacionament que observin en l’esmentada àrea.

9 euros de multa

Per anul·lar una denúncia cal obtenir el comprovant especial que expedeix el parquímetre (o mitjançant l’‘app’). L’import d’aquest comprovant especial és de 9 euros per a tots els vehicles i tots els supòsits. Després de pagar l’import corresponent –els 9 euros– es pot obtenir el comprovant d’anul·lació de la denúncia, que convé conservar per demostrar que s’ha anul·lat.

Els conductors no residents que hagin estacionat el vehicle en una d’aquestes zones regulades i que hagin sigut denunciats per superar el límit horari podran anul·lar la denúncia sempre que el temps superat no superi la meitat del temps pel qual han pagat.

Residents

Notícies relacionades

Els conductors residents que, havent estacionat el vehicle en places exclusives i no exclusives per a residents, dins de la seva zona de residència, hagin estat denunciats per falta de comprovant horari, podran anul·lar la denúncia si des del final del temps autoritzat fins a l’últim comprovant vàlid pagat no ha transcorregut un dia dels quals està regulada l’obligació de pagament.

Els usuaris de l’aplicació ONaparcar residents que hagin sigut denunciats podran anul·lar-la a través de l’aplicació.