Celebracions

De Gràcia a Sants: arrenca la temporada festiva dels barris de Barcelona

Destaca l’absència de ‘botellons’ sense control que van marcar l’estiu de l’any passat

De Gràcia a Sants: arrenca la temporada festiva dels barris de Barcelona

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El final de les festes de Gràcia, que acabaran aquest diumenge, enllaça amb l’inici de les festes de Sants, que engeguen aquest mateix dissabte i que duraran fins al diumenge 28. Les festes d’aquests dos barris, en les quals els carrers s’engalanen, són de les més populars de Barcelona i les d’aquest any, a més, són les primeres sense restriccions per la covid-19.

A Gràcia amb prou feines s’han produït ‘botellons’ aquesta setmana. Els concerts de carrer, les barres dels bars als carrers i l’obertura de l’oci i la restauració sense límits d’horari han evitat les aglomeracions que, per exemple, sí que es van produir l’any passat. Sonats van ser els botellons que van desbordar Sants l’estiu anterior en la seva última nit de festes. Tanmateix, l’experiència aquest any de les festes de Gràcia no fa témer per això.

El pregó d’aquest any de les festes de Sants anirà a càrrec de l’enginyer i activista Elies Campo. Campo, barceloní de 39 anys, és el redactor de l’informe tècnic que va revelar l’espionatge a 65 polítics i activistes independentistes catalans a través del programa informàtic Pegasus, de la trama coneguda com a ’Catalangate’. El pregó tindrà lloc aquest dissabte a les 20 hores al balcó de la Casa del Mig, ubicat al parc de l’Espanya Industrial.

Afectacions al trànsit

L’Ajuntament de Barcelona ha notificat les afectacions al trànsit que succeiran durant aquests dies a diversos carrers de Sants a causa de les festes. Aquests són els carrers que quedaran afectats durant els actes: Alcolea, Comtes de Bell-lloc (entre Puiggarí i Viriat), Càceres (entre Riera Escuder i Tinent Floresta), Finlàndia, Guadiana (entre Rei Martí i Sants), Muntadas amb carrer de l’Espanya Industrial, Papín (entre Rosés i Miquel Àngel), Robrenyo (entre Guitart i Numància), rambla de Sants (a prop del carrer dels Jocs Florals), Sagunt, Valladolid, Vallespir, Viriat, Violant d’Hongria (entre Alcolea i Santa Caterina) i la plaça de la Farga. Així, la millor opció per acostar-s’hi és utilitzant el transport públic.

Carrers decorats

Notícies relacionades

Les festes de Sants, igual com les de Gràcia, inclouen carrers decorats. Així per exemple, la d’Alcolea de Baix inclourà un viatge al futur, a l’any 3000, per trobar una biblioteca perduda perfecta per als amants de les pel·lícules d’Indiana Jones. La d’Alcolea de Dalt, un viatge a la lluna de la mà dels astronautes que van participar en la missió de l’‘Apollo X’. Al carrer Finlàndia, el Petit Príncep serà el protagonista de les seves decoracions, amb tots els elements que fan reconeixible aquesta novel·la d’Antoine de Saint-Exupery. A Guadiana, la literatura torna a aparèixer per viatjar en 10 minuts pel recorregut de ‘La volta al món en vuitanta dies’.

Però, a més, les festes inclouran també altres activitats, com actuacions de gegants, una guerra d’aigua, concert, rutes històriques pel barri, una ‘diada’ castellera i espectacles piromusicals.