Festa major 2022

El carrer Verdi guanya el concurs de carrers engalanats de Gràcia amb el seu ‘Quixot’

  • El carrer Tordera s’emporta el segon guardó amb ‘Passeig de la Xina’ i el carrer Progrés, el tercer amb ‘Progrés Park’

El carrer Verdi guanya el concurs de carrers engalanats de Gràcia amb el seu ‘Quixot’

MANU MITRU

4
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

«Guanyarà el carrer Verdi». És el que té seguir l’entrega de premis del concurs de carrers engalanats de la festa major de Gràcia al costat d’un «gat vell» del barri. Joaquim Ros, veí de Gràcia des que tenia 9 anys, cap al 1955, ho tenia clar des del principi: el carrer Verdi, amb el seu decorat que recrea diverses escenes de ‘Don Quixot de la Manxa’, de Miguel de Cervantes, es mereixia el primer premi. I així ho ha vist també el jurat, que ha donat a conèixer el seu veredicte aquest dimecres en un acte que, malgrat els núvols amenaçadors, s’ha salvat de la pluja. El segon premi ha sigut per al carrer Tordera pel seu muntatge ‘Passeig de la Xina’, mentre que el tercer premi ha anat a parar al carrer Progrés, amb el muntatge ‘Progrés Park’, que recrea un parc d’atraccions. «Aquests tres són sempre els millors», corrobora Ros, decebut per la 16a posició (de 23) del ‘seu’ carrer Jesús, que ha escenificat un decorat nadalenc.

El carrer Verdi, un dels favorits clàssics, no guanyava des del 2015, quan es va emportar el primer premi amb un decorat sobre el Japó. Aquest dimecres, els integrants de la comissió que ha treballat en ‘El Quixot’ han sigut generosos quan han pujat a l’escenari i han volgut felicitar tots els participants. «Felicitats a tothom perquè el nivell ha pujat molt», han remarcat. En el seu cas, el premi és el reconeixement a l’esforç extraordinari que han hagut de fer aquest any després de l’aturada provocada per la pandèmia. «Ens fa molta il·lusió perquè recuperar l’energia ha costat molt. Recuperar la gent que participava abans de la pandèmia ha costat. Fins a principis d’agost érem tot just 10 persones. Després s’ha anat afegint més gent i l’esforç es pot veure ara», valorava emocionada Susanna Font, portaveu de la comissió del carrer Verdi. La comissió tenia previst el muntatge d’‘El Quixot’ per a l’edició del 2020 però la pandèmia va retardar el projecte fins aquest any.

Com ja va passar durant el pregó d’inici de la festa major, el regidor del districte, Eloi Badia, ha sigut esbroncat durant la seva intervenció. També, tot i que menys, el president del districte, Ferran Mascarell.

Tot just acabar l’acte, els centenars d’assistents s’han afegit a la marabunta de ciutadans que s’han llançat a visitar els carrers engalanats. Al final la pluja ha volgut ser una mica protagonista i ha alterat el passeig, amb tall de subministrament elèctric inclòs, tot i que, afortunadament, no ha durat gaire.

L’entrega de premis del concurs de carrers engalanats recuperava aquest any el seu format «gran», després de l’acte reduït de l’edició del 2021 forçat per la covid-19. «Des del 2019 no ens ajuntàvem. Hi ha molta emoció i ganes de festa», coincidien els organitzadors, que han posat en valor que als participants en la decoració del carrer no els han frenat «les adversitats amb què s’han trobat: la pandèmia, la crisi econòmica, la caiguda de voluntaris o les onades de calor». I certament l’esforç es nota i mereix una visita. A més dels 23 carrers guardonats, el jurat ha premiat les millors decoracions de balcons, finestres, portes i comerços, amb mencions especials. Les decoracions es podran contemplar fins al 21 d’agost.

Aquesta és la llista completa dels 23 guanyadors:

1r premi: carrer Verdi del Mig amb ‘El Quixot’ (298,5 punts)

2n premi: carrer Tordera amb ‘Orient’ (291,5 punts)

3r premi: carrer Progrés amb ‘Progrés Park’ (282 punts)

4t: carrer Mozart amb ‘Estudis Mozart: Darrera la càmera’ (277,5 punts)

5è: carrer Fraternitat de Baix amb ‘La Caputxeta Vermella’ (271,5 punts)

6è: carrer Llibertat amb ‘Vikings’ (266 punts)

7è: carrer Joan Blanques de Baix de Tot amb ‘New York, New York’ (245 punts)

8è: travessia de Sant Antoni amb ‘Travelsia de Sant Antoni’ (244 punts)

9è: Sant Miquel i rodalia amb ‘Salvem els ossos polars’ (242,5 punts)

10è: plaça de la Vila de Gràcia amb ‘Camp per avall’ (237 punts)

11è: carrer Berga amb ‘L’horta de Berga’ (210 punts)

12è: carrer Joan Blanques de Baix amb ‘Tinta i grafit’ (208 punts)

13è: carrer Lluís Vives amb ‘Snoopy’ (203,5 punts)

14è: plaça del Nord amb ‘Jardí Zen del Nord’ (202 punts)

15è: plaça Rovira i Trias amb ‘La vida retornada a Rovira’ (199 punts)

16è: carrer Jesús amb ‘Estival de Nadal’ (192,5 punts)

17è: carrer la Perla amb ‘La Perla en construcció’ (191,5 punts)

18è: carrer Fraternitat de Dalt amb ‘La Fraternèsia’ (174,5 punts)

19è: carrer Providència amb ‘La casa Providència’ (167,5 punts)

20è: carrer Puigmartí amb ‘El dia dels morts’ (150 punts)

21è: carrer Ciudad Real amb ‘Ales de Llibertat (142,5 punts)

Notícies relacionades

22è: carrer Perill amb ‘Bugaderia Perill’ (120,7 punts)

23è: plaça del Poble Gitano amb ‘L’espai imaginat’ (87 punts)