Òbit

Mor el cap de medicina intensiva de Sant Pau, Jordi Mancebo

Mor el cap de medicina intensiva de Sant Pau, Jordi Mancebo
1
Es llegeix en minuts
EFE

El cap de Medicina Intensiva de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona des del 2009, Jordi Mancebo, ha mort aquest dissabte a causa d’una malaltia oncològica, ha informat el centre sanitari.

Mancebo, llicenciat en Medicina i Cirurgia el 1980 i doctor en Medicina el 1991 per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va especialitzar en Medicina Intensiva el 1986, i va ocupar diversos càrrecs directius a Sant Pau, com el de subdirector de Gestió Clínica.

En l’última etapa de la seva vida professional va haver de fer front a l’envit de la covid-19 i tot el que va comportar a l’interior de l’Hospital de Sant Pau, atesa l’assistència massiva de pacients afectats pel virus el 2020.

Notícies relacionades

D’un equip de 8 persones a l’uci de Sant Pau expertes en malalties respiratòries agudes es va haver de passar a més d’un centenar de professionals i d’atendre a entre 10 i 15 pacients al dia es va arribar a uns 90, amb l’ajuda de facultatius i professionals d’altres especialitats, durant els moments més durs del coronavirus.

L’Hospital de Sant Pau ha assenyalat en el seu compte de Twitter que avui «és un dia molt trist» per a aquest històric centre sanitari per la mort del doctor Mancebo, que defineix com «tot un exemple d’excel·lència mèdica».