Barcelonejant

Així estiuegen Colau, Collboni i Maragall

Així estiuegen Colau, Collboni i Maragall
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Dilluns es va celebrar l’últim acte destacable abans de les vacances d’agost. Prop de 300 persones, extreballadors del Comitè Organitzador Olímpic de Barcelona-92 (COOB), van festejar el 30è aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona a l’antiga fàbrica Damm. Hi va haver abraçades, retrobaments i grupets on es va parlar d’aquella Barcelona i de l’actual. L’únic que va prendre la paraula va ser l’exconseller delegat del COOB. O sigui, l’excap de tots i que tots continuen anomenant cap. Em refereixo a Josep Miquel Abad , que ara viu molt tranquil al marge de qualsevol activitat pública. Dic això perquè durant algunes setmanes va córrer la veu que els seus col·legues olímpics li volien demanar que es presentés com a candidat a l’alcaldia. Ni ho van intentar ni ho haurien aconseguit.

Molt al contrari, Sandro Rosell, també present en l’acte, continua treballant per encapçalar una candidatura al marge dels polítics. Rosell no para. Es reuneix diàriament amb associacions i veïns i ja té compromeses diferents persones de barris de la ciutat per si fa el salt definitiu. Això sí, no revelarà el seu futur fins que ho hagin fet la resta de candidats. O sigui, que com a mínim fins al novembre mantindrà la incertesa. A l’aniversari olímpic també van anar-hi Pere Miró, Sixte Cambra, Albert Baronet, Lolo Ibern, Pedro Palacios o Beto Agustí, entre d’altres.

Agost

L’estiu municipal ja està programat. O sigui, que Jaume Collboni serà l’alcalde de Barcelona la primera setmana d’agost. Alcalde accidental, per descomptat. La segona setmana li correspon a Albert Batlle, la tercera a Jordi Martí i la quarta a Laura Pérez. Totes aquestes rotacions responen a les merescudes vacances de l’alcaldessa i els tinents d’alcalde.

D’aquesta manera, Ada Colau, que aquest dijous la vam veure amb molt d’estil a la Boqueria col·laborant en un llibre sobre Juanito del bar ‘Pinotxo’, disfrutarà d’unes vacances molt normals. La seva idea és desconnectar durant gairebé tres setmanes juntament amb els seus fills i família en un petit poble de la Ribagorça. Això sí, el 17 d’agost, com cada any, serà a Barcelona per anar a l’acte en memòria dels atemptats de la Rambla.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i futur candidat del PSC, Jaume Collboni, només s’agafarà dues setmanes de descans. Serà la segona d’agost que la passarà entre la Costa Brava i Lleida. La tercera treballarà i la quarta farà una ruta amb un amic per Navarra. Els socialistes amb càrrec tenen per costum no viatjar a llocs que siguin a més d’una hora de Barcelona amb avió.

El candidat d’ERC, Ernest Maragall es traslladarà molt més lluny que els anteriors. Maragall viatjarà aquest agost a Annapolis, la capital de l’estat de Maryland, Estats Units. Una població a 30 minuts de Washington i on té família des de fa anys. Maragall estarà 10 dies als Estats Units on aprofitarà per palpar in situ l’estat d’ànim del país després del retrocés de certs drets i llibertats.

Notícies relacionades

Respecte a Xavier Trías, que al setembre sabrem si definitivament serà el candidat de Junts, passarà tot el mes d’agost a Menorca després de fer un viatge familiar per celebrar els seus 50 anys de casat. Sandro Rosell continuarà actiu però traslladarà el seu centre d’operacions a la seva residència de l’Empordà.

Torna Agnès Marquès

També està de vacances Agnès Marquès, amb qui aquest dimecres vaig prendre un cafè al passeig de Gràcia. M’explica que intentarà desconnectar durant un parell de setmanes realitzant un viatge familiar. Se’n va lluny, però em temo que no li serà fàcil aïllar-se. A partir del 5 de setembre presentarà i dirigirà un nou programa diari de quatre hores a TV3 i això requereix molta preparació. Marquès ha tingut més d’una oferta, però s’ha decantat per tornar a la que va ser la seva casa durant 11 anys i és la gran aposta de la nostra per a la temporada vinent. Doncs això, que després de cinc anys d’una etapa exitosa com a periodista radiofònica, però també amb un bon debut com a escriptora de novel·les, ara tornarem a veure els seus característics rínxols cada tarda per la tele. Molta sort!