Llista verda

Un parc de Madrid i un altre de Barcelona, els més bonics i populars d’Europa

Crecen los ciclistas que invaden los senderos de montaña

Crecen los ciclistas que invaden los senderos de montaña / Efe / Alejandro García (EFE)

1
Es llegeix en minuts

A l’estiu, amb la calor que està fent, no hi ha res millor que passejar o anar a descansar a un dels espais verds que es troben a les grans ciutats per arrecerar-se de la calor quan s’és turista o quan s’hi viu.

Els parcs urbans i jardins són, a més, el lloc perfecte per refrescar-se a l’ombra d’un arbre, fer una migdiada reparadora i disfrutar de la bellesa de la naturalesa. Sobretot si el lloc triat disposa d’una cascada d’aigua o una font o estany natural.

L’empresa Musement, especialista en turisme i viatges, ha elaborat una llista amb els parcs més populars i bonics d’Europa.

Ressenyes

I el rànquing, elaborat partint del nombre de ressenyes positives rebudes a Google, l’encapçalen dos parcs espanyols: el parc del Retiro de Madrid i el parc Güell de Barcelona.

Les dues atraccions naturals se situen just per sobre del Hyde Park londinenc (que és el tercer) i dels jardins de Luxemburg de París (en quart lloc).

Musement destaca que el Retiro és un «enorme espai verd de 125 hectàrees en ple centre de Madrid [...] i, des del 2021, forma part de la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco. Als seus inicis, el parc pertanyia a la monarquia espanyola, i no va ser fins a finals del segle XIX quan va passar a ser un espai públic».

Segell de Gaudí

Notícies relacionades

Per la seva banda, el parc Güell de Barcelona «porta el segell inconfusible d’Antoni Gaudí. Al principi el parc va ser concebut com una urbanització residencial de luxe», destaca Musement a la seva web.

Un altre dels atractius del parc barceloní és que ofereix unes «vistes espectaculars» de la capital catalana. De fet, recentment ha sigut elegit com el millor enclavament d’Espanya on disfrutar del trenc d’alba.