Danys estructurals

Barcelona | Comencen les feines per substituir dues balises del Port Olímpic

Aquests elements ajuden les maniobres d’entrada i sortida de les embarcacions

Barcelona | Comencen les feines per substituir dues balises del Port Olímpic

ACN / AJUNTAMENT DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els treballs per millorar l’abalisament exterior del Port Olímpic de Barcelona han començat aquesta setmana. Concretament, se substituiran dues marques laterals, un tipus de balises, situades davant la Platja del Somorrostro. Es tracta d’uns senyals que ajuden la navegació durant les maniobres d’entrada i sortida del port. La renovació d’aquests elements de seguretat del Port Olímpic és necessària a causa dels danys estructurals ocasionats pels temporals dels últims anys i les dinàmiques marines mateixes. Les feines, que s’allargaran tres setmanes i compten amb un pressupost de prop de 200.000 euros, s’estan fent amb ajuda d’una grua situada sobre una embarcació i el suport d’un equip de bussejadors.

Mentre durin les obres, aquesta embarcació de treball, de 19,5 metres d’eslora i 17 metres de màniga, s’amarrarà en el Moll de Recer del Port Olímpic. La seva presència no ha d’alterar la navegació en l’entorn. Serà només durant les maniobres d’atracada i desatracada de l’embarcació que es restringirà la navegació d’entrada i de sortida al port. Això serà tots els dies, de dilluns a divendres, a les 7 del matí i a les 2 del migdia, durant un temps aproximat de 15 minuts.¿Què són les marques laterals?

Notícies relacionades

de dilluns a divendres, a les 7 del matí i a les 2 del migdia, durant un temps aproximat de 15 minuts.¿Què són les marques laterals?Les marques laterals són un tipus de balisa de forma tubular, metàl·lica, fixada al fons marí i que sobresurt per sobre del nivell del mar. La seva funció és indicar els costats dels canals de navegació a l’hora d’aproximar-se o sortir de la bocana del port. És per això que són de color i estan dotades d’elements lluminosos que serveixen d’orientació per a les embarcacions a l’hora de fer les maniobres. Les de color verd indiquen la banda d’estribord del port i les de color vermell, la de babord.

Les noves marques laterals que s’han començat a instal·lar al Port Olímpic fan 25 metres d’alçada. D’aquests, 7 queden soterrats i 8 sobresurten per sobre del nivell del mar. Les dimensions són similars a les balises actuals.

Temes:

Ports