Urbanisme

El port de Barcelona inclourà un mirador en la futura urbanització de la rambla de Mar

Amplia l’adjudicació de la bocana nord a l’empresa Marina Vela durant 5,6 anys més, fins al 2049

El port de Barcelona inclourà un mirador en la futura urbanització de la rambla de Mar
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El port de Barcelona ha donat llum verda a la urbanització de la rambla de Mar, en el marc de l’acord aprovat aquest dimecres pel qual s’ha ampliat l’adjudicació de la bocana nord a l’empresa Marina Vela durant 5,65 anys més, que ara finalitzarà el 2049.

L’acord implica que la societat que gestiona la marina, Port Med Barcelona, assumeixi la urbanització de la rambla de Mar, la zona destinada a usos públics ubicada entre la Marina Vela i el moll de Llevant.

La concessió de Marina Vela, que fins ara incloïa la dàrsena i els espais reservats per als edificis i serveis de la marina així com part de l’extensió de la plaça de Rosa dels Vents, sumarà la futura rambla del Mar fins al mirador del pas de la bocana nord.

Un milió de manteniment

Segons el projecte presentat per Marina Vela, l’empresa destinarà 2.387.912 euros a la construcció del nou passeig i un mirador obert al públic, inversió que es complementarà amb gairebé un milió més de despeses de manteniment al llarg de la concessió. En total, s’habilitaran per a ús ciutadà més de 10.000 metres quadrats entre el passeig de Joan de Borbó i la bocana nord.

El projecte de la nova rambla de Mar contempla que s’incloguin al nou passeig elements de divulgació sobre la història del port de Barcelona, com una maqueta gegant que mostrarà la forma que tenia la infraestructura a mitjans del segle XX.

Abans del 2025

Notícies relacionades

Juntament amb aquest element, s’ubicaran marques a terra indicant els punts on es trobava l’antiga escullera del port i al final del nou passeig s’instal·larà una «rosa dels ports», que indicarà els 16 punts cardinals i simbolitzarà els ports internacionals amb els quals s’ha mantingut una estreta relació.

Les obres, segons el calendari plantejat per Marina Vela, haurien d’estar finalitzades abans d’iniciar-se l’any 2024 amb l’objectiu que aquesta nova infraestructura funcioni com un mirador d’excepció per a la Copa Amèrica de Vela que acollirà el port de Barcelona aquell any.