Efemèride local

Barcelona commemorarà amb música i un màping el 30è aniversari dels Jocs Olímpics

  • El Saló de Cent acollirà dijous esportistes, personalitats i voluntaris implicats en les Olimpíades de la ciutat

  • Sobre la façana de l’ajuntament es projectaran vídeos de l’evolució de la ciutat durant quatre dies, i entre les actuacions figuren Los Manolos

GRAFCAT5502. BARCELONA, 23/04/2020.- Los componentes del grupo Los Manolos agradecen los aplausos del personal sanitario tras su actuación en el Hospital de La Valle Hebron, hoy jueves en Barcelona cuando se cumplen 40 días del estado de alarma por la pandemia del coronavirus. EFE/Andreu Dalmau

GRAFCAT5502. BARCELONA, 23/04/2020.- Los componentes del grupo Los Manolos agradecen los aplausos del personal sanitario tras su actuación en el Hospital de La Valle Hebron, hoy jueves en Barcelona cuando se cumplen 40 días del estado de alarma por la pandemia del coronavirus. EFE/Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona commemorarà dijous vinent, dia 21, els 30 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de 1992 amb un màping (projecció d’un vídeo) a la façana del consistori, un acte institucional al Saló de Cent i actuacions musicals a la plaça de Sant Jaume, entre les quals la de Los Manolos.

Aquestes actuacions, obertes al públic, seran retransmeses en directe per TV3 i començaran cap a les 22.00 hores. El consistori espera l’assistència de diferents persones i entitats convidades a la cita per la seva vinculació amb l’esdeveniment olímpic o el món esportiu, així com una àmplia representació de membres de l’Associació Voluntaris 2000.

Prèviament, cap a les 20.15 hores i al Saló de Cent, es farà un acte institucional amb convidats olímpics, paralímpics i diverses personalitats, unes 200 persones, que podran veure una mostra del material que el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, que custodia el llegat dels Jocs Olímpics, ha cedit per aquesta commemoració.

Torxa i altres objectes

Entre altres objectes, es podrà veure una torxa dels Jocs Olímpics del 92 i una altra dels Jocs Paralímpics, una onada de les que es van utilitzar per donar la benvinguda durant la cerimònia inaugural o un dels podis que es van utilitzar durant la competició esportiva.

L’espectacle audiovisual que es projectarà a la façana del consistori es podrà veure durant quatre dies. El contingut d’aquesta projecció girarà al voltant de la transformació de la ciutat, des de l’anunci de la concessió dels Jocs el 1986 fins a la seva inauguració, fent un recorregut fins a la Barcelona actual i la ciutat del futur, segons el consistori.

A la plaça hi ha previst que actuïn el grup de rumba catalana Los Manolos, que rememoraran la seva mítica actuació en la clausura dels Jocs de 1992, mentre la Beth i Jofre Bardagí interpretaran la cançó ‘Amics per sempre’ i també actuaran Manu Guix, Maria Hinojosa i el Cor de Teatre.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona ha previst que durant els dies 22, 23 i 24 de juliol es repeteixin les projeccions a la seva façana i es facin tres sessions del màping perquè els veïns de la ciutat que vulguin puguin veure l’espectacle a la plaça de Sant Jaume.

Les sessions es faran els tres dies amb el mateix horari: 22.15, 22.30 i 22.45 hores.