Reforma de la normativa

Aquests són els serveis que oferiran els quioscos a Barcelona

La modificació pretén garantir la seva viabilitat amb l’obertura de noves vies de negoci

Aquests són els serveis que oferiran els quioscos a Barcelona

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els nous hàbits de consum de la societat obliguen els quioscos de Barcelona a reinventar-se per garantir la viabilitat del negoci. La baixada de les vendes de la premsa en paper per l’auge digital ha obligat l’ajuntament de la ciutat i els establiments a prendre mesures per afrontar el constant tancament de quioscos.

Després de molts mesos de feina, s’ha consensuat un canvi en el model, acordat per la Direcció de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació Professional de Venedors de Premsa de Barcelona i Província (APVPBP), el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Quioscos de la Rambla.

Menjar per emportar

A part dels articles de premsa, els establiments estaran autoritzats a vendre menjar envasat o begudes per emportar. També podran ser un punt de recollida d’entregues de paqueteria o de recàrrega de bateries de vehicles de mobilitat personal. A més, es convertiran en un lloc de venda d’entrades per a espectacles, i hi podran instal·lar un caixer automàtic, que ajudaria a solucionar la falta d’aquest servei en algunes zones de la ciutat.

Antenes de 5G

Notícies relacionades

I, si disposen d’espai, estaran autoritzats a instal·lar-hi antenes de 5G, que permetran el desplegament de la tecnologia per la ciutat, tot i que el consistori assegura que no en permetran cap que sigui perjudicial per a la salut.

Actualment, Barcelona té 322 quioscos, dels quals 259 estan adjudicats. Dels 53 vacants, 31 es retiraran en el marc de les transformacions urbanes.

Temes:

Premsa