La geolocalització el va delatar

Detingut per amagar més de 100 telèfons mòbils robats en dos trasters de lloguer a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra també han recuperat una vintena de tauletes i 22 bolsos i moneders de marques de luxe

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 27 de juny un home que amagava més de 100 telèfons mòbils robats en dos trasters de lloguer a Barcelona. L’arrestat, de 38 anys, també acumulava una vintena de tauletes electròniques, 22 bolsos i moneders de marques de luxe, unes sabates també de luxe i un instrument musical de corda (un baix).

L’operació policial es va precipitar el mateix dilluns quan els agents van ser alertats per dirigir-se a uns trasters de lloguer situats al districte de l’Eixample. Un home havia denunciat que li havien robat el dia abans les pertinences de l’interior del seu vehicle i un dels dispositius robats marcava aquesta ubicació gràcies a la geolocalització del mòbil.

Els Mossos van observar que una de les càmeres de seguretat mostrava una persona que marxava del lloc amb una de les pertinences. A partir d’aquí es van fer gestions per localitzar l’individu, que tenia arrendats tots dos trasters, i fer les pertinents comprovacions.

Poca estona després es va presentar al lloc un home que els tenia llogats i els va obrir. A l’interior hi havia més de 100 telèfons mòbils i una vintena de tauletes electròniques, a més de bolsos presumptament sostrets. Alguns dels mòbils estaven embolicats amb paper d’alumini, habitualment utilitzat per eludir els sistemes de seguretat, o portaven enganxades etiquetes amb un valor numèric, possiblement el valor de venda en moneda estrangera.

En llibertat amb càrrecs

L’home que va alertar els Mossos va recuperar la seva tauleta in situ, ja que va poder identificar-la i desbloquejar-la teclejant el codi d’accés. Davant aquests fets els agents van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

Notícies relacionades

Posteriorment, els investigadors van fer una segona entrada al traster, en presència del detingut i del seu lletrat, i van recollir 22 bolsos i moneders de marques de luxe, unes sabates també de luxe i un instrument musical de corda (un baix) que provenien de diferents il·lícits penals succeïts últimament a la ciutat de Barcelona.

La investigació continua oberta i els investigadors continuen fent gestions per tornar els aparells sostrets als propietaris en cas que hagin sigut denunciats. El detingut va passar a disposició judicial dijous 30 de juny i el jutge va decretar deixar-lo en llibertat amb càrrecs.