Inferior a l’IPC

La tarifa de l’aigua a l’àrea de Barcelona puja el 4,02%

És el primer augment aprovat per l’AMB en set anys i encarirà el rebut mensual una mitjana de 60 cèntims

La tarifa de l’aigua a l’àrea de Barcelona puja el 4,02%
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat inicialment aquest dimarts la nova tarifa d’aigua potable per als 23 municipis metropolitans proveïts per Aigües de Barcelona, que inclou un increment d’un 4,02% al rebut, cosa que suposarà una mitjana de 60 cèntims més a la factura mensual.

L’augment aprovat al Consell Metropolità de l’AMB és el primer en set anys i és inferior a la proposta inicial de l’empresa concessionària, així com a l’increment de l’IPC, segons ha destacat l’ens en un comunicat.

«Amb la nova tarifa responem a compromisos obligats: als acords laborals, a l’augment de l’IPC i al preu de l’energia, i també a compromisos de futur. Ampliem inversions posant al dia les nostres infraestructures i augmentem polítiques socials mitjançant la tarifa», ha explicat el vicepresident d’Ecologia de l’AMB, Eloi Badia.

Augment de l’IPC

L’ens ha remarcat que la pujada de la tarifa «s’ha vist molt afectada pel creixement de l’IPC, que durant l’últim any ha pujat un 6,5%, i que avui continua augmentant a un ritme sense precedents».

A més, l’AMB ha detallat que l’increment també es deu a un augment del cost de la plantilla d’Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua; una pujada del 25% en inversions en la xarxa; o un increment del 18,3% en les ajudes a usuaris en situació de vulnerabilitat.

Tanmateix, ha remarcat que l’augment final al rebut de l’aigua s’ha mantingut per sota de l’IPC, i que continua per sota del preu que els usuaris pagaven el 2015, ja que durant els últims anys l’AMB havia acordat diverses reduccions i congelacions dels preus.

Prestacions socials

L’ens també ha recordat que està establert que la companyia operadora fixi un conjunt de prestacions socials destinades a garantir l’accés a l’aigua a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica.

Notícies relacionades

Sobre això, ha afirmat que aquest any més de 70.000 famílies vulnerables de l’àrea metropolitana de Barcelona podran beneficiar-se d’una bonificació del 100% en els dos primers trams de la factura de l’aigua.

La tarifa social de l’aigua s’amplia per acollir 17.000 famílies més, que se sumen a les 53.000 que actualment ja es beneficien d’aquests preus.