Carrera popular

Cursa DiR – Guàrdia Urbana: afectacions al trànsit i al transport públic per a aquest diumenge

Un total de 44 línies d’autobús es veuran afectades o limitaran el seu recorregut aquest diumenge 29 amb motiu de la vuitena edició de la

Cursa DiR – Guàrdia Urbana: afectacions al trànsit i al transport públic per a aquest diumenge

Cursa DiR Guàrdia Urbana / JJ Vico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge se celebra a Barcelona l’última carrera popular de caràcter massiu abans de l’aturada d’estiu, la Cursa DiR – Guàrdia Urbana, que espera reunir prop de 10.000 corredors.

La prova, que té per objectiu recórrer de punta a punta la Diagonal, es tornarà a veure afectada, un altre any, per les obres en aquesta gran avinguda barcelonina –en aquesta ocasió, per la futura unió del Tram entre Glòries i Francesc Macià–, de manera que haurà de modificar el recorregut en el tram central, desviant-se per altres carrers del centre de la ciutat.

La celebració de la carrera popular també afectarà el transport públic i privat i fins a 44 línies d’autobús a Barcelona veuran afectats els seus trajectes i horaris.

¿A quina hora se celebra la Cursa DiR – Guàrdia Urbana?

La Cursa DiR – Guàrdia Urbana es preveu que començarà a les 8.30, la sortida estarà situada a la part més alta de l’avinguda Diagonal, a l’altura del Palau Reial de Pedralbes.

La línia de meta està situada al passeig Garcia Fària, entre els carrers de Josep Pla i Selva de Mar. El temps màxim per completar la prova és d’1 hora i 15 minuts.

¿Per quins carrers passa la prova?

El circuit recorrerà les següents avingudes: Diagonal (des de Palau Reial en direcció mar), passeig de Gràcia, València, passeig Sant Joan, Consell de Cent, Castillejos, Bolívia, Badajoz, Diagonal (des de Glòries en direcció mar), Josep Pla i passeig Garcia Fària.

És un recorregut de 10 quilòmetres i un desnivell favorable, ja que es baixen més metres dels que es pugen, però té algunes pendents a meitat de recorregut.

¿Quines línies de bus es veuran afectades?

Un total de 44 línies de busos es veuran afectades pel transcurs de la prova popular.

Les línies que estaran afectades diumenge seran:

  • D-40, D-50, H-6, H-8, H-10, H-12, H-14, H-16, V-3, V-5, V-7, V-9, V-11, V-13, V-15, V-17, V-19, V-21, V-23, V-25, V-27, V-29, V-31, 6, 7, 19, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 47, 59, 63, 67, 68, 78, 113, 136, 141 i 192

  • Ruta vermella i blava del Bus Turístic de Barcelona.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que procurarà «mantenir el servei d’autobús amb la màxima regularitat possible», per això adoptarà mesures i desviacions al llarg del recorregut de la carrera. 

¿Quin serà el millor mitjà de transport per moure’s per la ciutat?

TMB ha recomanat el metro com a alternativa per a aquells desplaçaments a llocs per on transcorrerà la competició popular.

Notícies relacionades

En el cas de participar en la prova, la parada més pròxima a la sortida és la de Palau Reial de la L-3 (línia verda).

Des de la zona de meta es pot tornar també amb metro. En aquest cas, les parades més pròximes són les de Selva de Mar i Maresme-Fòrum de la L-4 (línia groga).

Temes:

Atletisme