Barcelona impulsarà les plaques solars en edificis de vivendes

Barcelona impulsarà les plaques solars en edificis de vivendes
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha firmat un conveni amb el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida i el Gremi d’Instal·ladors de Barcelona per impulsar la instal·lació de plaques solars en edificis residencials, ha explicat en un comunicat aquest dilluns.

La iniciativa ‘Moment solar Barcelona’ pretén ajudar els veïns en la tramitació de les subvencions en aquest àmbit, perquè puguin amortitzar el cost de la instal·lació en un termini de dos a tres anys.

El consistori espera que unes 2.000 famílies (100 comunitats de veïns) se sumin a la iniciativa aquest 2022 i assegura que una unitat familiar que aposti per l’autoconsum pot reduir el cost de la factura de la llum fins al 25%, cosa que suposa uns 200 euros d’estalvi anual.

Amb aquesta iniciativa es vol «augmentar l’interès, convèncer i acompanyar» les comunitats per portar a terme tot el procés d’instal·lació de plaques fotovoltaiques des de l’estudi previ fins a la instal·lació, la legalització i la posada en marxa de les plaques, així com la tramitació per accedir a les subvencions disponibles.

Permisos i manteniment

Notícies relacionades

‘Moment Solar Barcelona’ acompanyarà a la pràctica tota l’actuació executiva de la instal·lació d’autoconsum, gestionarà els permisos necessaris i s’ocuparà del manteniment de les plaques fotovoltaiques. L’Agència de l’Energia de Barcelona impulsarà també una campanya comunicativa i comptarà amb un equip d’informadors per explicar el projecte i fer efectiva la realització de les instal·lacions.

Per la seva banda, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona «ajudarà a arribar» les comunitats de veïns i el Gremi d’Instal·ladors de Barcelona assegurarà instal·lacions professionals que compleixin tots els requeriments tècnics i de legalització a un cost que estimin raonable.