Tornada a la normalitat

Turisme de Barcelona pronostica un estiu amb xifres de prepandèmia

Malgrat la falta de turisme rus per la guerra d’Ucraïna, i d’asiàtic per les restriccions de mobilitat per la covid-19, s’esperen nivells pròxims als del 2019

Turisme de Barcelona pronostica un estiu amb xifres de prepandèmia

ACN

2
Es llegeix en minuts

Turisme de Barcelona preveu un estiu al 2022 amb xifres turístiques molt similars a les d’abans de la pandèmia. «Pensem que serà un bon estiu després de dos anys molt durs i al 20% de l’activitat normal. En dos mesos hi ha hagut un canvi d’escenari molt important», ha afirmat el president de l’entitat, Eduard Torres, en una entrevista al canal 3/24.

«Al febrer encara hi havia afectacions per l’òmicron, però aquest abril hem tornat a la normalitat», ha corroborat Torres. «Encara no podem afirmar si a l’estiu assolirem els nivells del 2019, però ens hi acostarem», ha recalcat el president de Turisme de Barcelona.

Sense turisme rus, però a nivells de prepandèmia

El perfil del turista a la capital catalana continua sent bastant similar al d’abans de la pandèmia, a excepció del turisme rus –a causa de la guerra d’Ucraïna– i del turisme asiàtic, encara amb restriccions de mobilitat per la covid-19. «Són dos mercats que sumen el 10% del turisme a Barcelona, però si considerem el 90% dels turistes restants estem a nivells prepandèmia», ha valorat el president de Turisme de Barcelona, que ha volgut posar èmfasi en la ràpida recuperació del turisme nord-americà.

«Es tracta d’una sorpresa positiva. Des de l’òptica dels EUA, ens semblava que podrien pensar que Europa està en guerra», ha puntualitzat Torres, que igualment ha ressaltat el bon flux de visitants de països emissors habituals com França, el Regne Unit, Itàlia, Alemanya i els Països Baixos.

Estendre la taxa turística

Eduard Torres també ha reclamat que la taxa turística no recaigui només en allotjaments i que s’estengui a altres sectors com la restauració i el comerç.

Notícies relacionades

«Actualment, tot el pes de la taxa turística recau sobre el sector de l’allotjament i potser altres sectors que també es beneficien del turisme es podrien corresponsabilitzar una mica amb la taxa», ha reflexionat en veu alta Torres, que ha apuntat cap a la restauració, el comerç, els museus, els teatres i l’alimentació-begudes.

Sobre l’augment de la inflació, el president de Turisme de Barcelona ha reconegut que afectarà l’economia en general, però que el turisme es podria veure «menys afectat» que altres sectors. «Barcelona està en procés de recuperació dels nivells d’ocupació turística que tenia al 2019 i també es nota una recuperació clara en termes de preus», ha comentat Torres.

Temes:

Turisme