SALES AMB ENCANT

Els 10 cines més carismàtics de Barcelona

¿Quina és la seva característica més destacada?

Els 10 cines més carismàtics de Barcelona

ARCHIVO

5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Les sales de cine han canviat molt en els últims anys; els avenços tecnològics han provocat novetats revolucionàries quant a projecció i so. Però no sempre això és el més important, el principal és tenir un públic fidel, que s’identifiqui amb la proposta que ofereixen, que tinguin personalitat pròpia. Repassem alguns dels locals més carismàtics de la ciutat destacant-ne els principals atractius. En comptes de lamentar-nos tant pels cines desapareguts seria molt millor que freqüentéssim aquests abans que sigui massa tard.

VERSIÓ ORIGINAL

El més popular

Situat al multicultural i animat barri de Gràcia, amb desenes de bars, restaurants i botigues al seu voltant és un clàssic entre els clàssics i un dels més veterans (té més d’un segle de vida, tot i que rep el nom del compositor italià des de 1933). En la seva programació predomina el cine d’autor europeu, però també té sessions infantils (Verdi Kids), dedica alguns dimarts a preestrenes o films inèdits (La Festa de l’Espectador) i cada dijous reposa clàssics en pantalla gran (Dijous d’Imprescindibles), a més d’acollir a l’abril el BCN Film Fest.

Verdi, 32 (5 sales) i Torrijos, 49 (4 sales).

La millor programació

Una gran pantalla amb la seva corresponent cortina i una decoració que ens transporta als cines del passat, així com un vestíbul ple de pòsters i múltiples detalls que el converteixen en el paradís del cinèfil. L’oportunitat per recuperar els grans títols del cine i les últimes estrenes en les millors condicions possibles, els seus interessants cicles temàtics i fins i tot projecten alguns films en 70 mil·límetres. La cartellera de cada setmana és un autèntic luxe. Tota una experiència.

Sant Antoni Maria Claret, 168 (1 sala).

El més festivaler

Els festivals de cine de mitjana mida han trobat el lloc ideal per establir-se. Un local acollidor que ofereix suculents abonaments anuals al principi de temporada i que també organitza habitualment cicles infantils amb activitats complementàries que van més enllà de les pel·lícules. Programen regularment films d’autor i et fan sentir com casa.

Girona, 175 (3 sales).

El més econòmic

Els que es queixen que el cine és car aquí es queden sense excuses, perquè ofereixen maratons de quatre o cinc pel·lícules diàries en sessió contínua pel preu d’una. Pots entrar cap a la una del migdia i sortir a les deu de la nit havent-te donat un bon festival cinèfil sempre amb pel·lícules interessants i, en alguns casos, difícils de trobar a la cartellera. Un altre dels seus al·licients són les sessions matinals per anar-hi amb bebès, Maldanins, amb llum d’ambient i un so més tènue.

Galeries Maldà (Pi, 5. 1 sala).

El més alternatiu

Un cine cooperatiu amb voluntat participativa i títols que no trobaràs a cap altre lloc. La programació més arriscada de la ciutat en un local íntim amb un bistrot al vestíbul on prendre alguna cosa per comentar la pel·lícula o fer temps. El refugi dels que reneguen del cine comercial i busquen rareses. També projecten curts i tenen el seu espai infantil. Ideal per als esperits inquiets.

Béjar, 53 (1 sala).

VERSIÓ DOBLADA

El de més aforament

El seu principal atractiu és la seva gran sala de més de 1.100 butaques amb una enorme pantalla, que compleix 60 anys, cosa que la converteix en la seu de les millors preestrenes, els festivals més multitudinaris i tota mena d’esdeveniments. Un autèntic monument de Barcelona decorat per Antoni Bonamusa i amb un ampli vestíbul d’aquells que venen ganes d’entrar per veure que hi passa a dins. Enfront s’hi van instal·lar quatre noves sales, on combinen el cine doblat amb la versió original.

Aribau 5 (1 sala) i Aribau 8-10 (4 sales).

El més cèntric

Un altre tros d’història que va néixer com a teatre el 1941 i es va convertir en cine el 1960. Val la pena aturar-se a admirar la seva llegendària façana. Es troba situat a la cantonada entre el passeig de Gràcia i la Gran Via de les Corts Catalanes, més cèntric impossible. Combina les versions doblades amb les originals i és el lloc indicat per agafar aire després d’una tarda de compres o abans d’un sopar en algun dels restaurants pròxims.

Passeig de Gràcia 13 (3 sales) i Gran Via de les Corts Catalanes 609 (2 sales).

El més còmode

La majoria de les seves sales tenen pantalles gegants i espectaculars sistemes de projecció i so. Per si no fos prou, dues són d’autèntic luxe, amb butaques reclinables i amb moviment i amb la seva safata per deixar les crispetes. Ni al sofà de casa hi estarem més còmodes. Una experiència immersiva per sentir-se dins la pel·lícula.

Centre Comercial La Maquinista, carrer de la Ciutat d’Asunción, s/n (13 sales).

ÀREA METROPOLITANA

El cine del futur

És l’únic a Europa que ofereix algunes de les seves pel·lícules en 4DX, un sistema que ens farà sentir que estem en un parc d’atraccions. Les butaques són mòbils i estan muntades sobre elevadors hidràulics gràcies als quals es poden elevar, oscil·lar o inclinar seguint el ritme del que passa a la pantalla i hi ha una vintena d’efectes com ara vent i gotes d’aigua. I, per si no fos prou, també tenen altres sales equipades amb Screen X, una projecció immersiva a triple pantalla en escenes seleccionades pel director. El futur ja és aquí.

Centre Comercial Granvia 2, avinguda de la Granvia de l’Hospitalet, 105 (12 sales).

El complex més gran

És el cine més gran de Catalunya i un dels que registra més nombre d’espectadors de tot el país amb ni més ni menys que 2.687 butaques repartides en 28 sales, però fins i tot la de menor aforament té un autèntic pantallot i estan inclinades perquè ens sentim com els protagonistes. Fan sessions matinals i tenen abonaments i diverses promocions amb descomptes. A més tenen un xat a la seva web per resoldre dubtes i una aplicació (Smart Full) per notificar immediatament qualsevol incidència que es pugui produir a la sala durant la sessió i, si abans de la primera mitjana hora, la pel·lícula no t’agrada o estàs incòmode pots canviar de sala (Garantia Full).

Centre Comercial Splau, avinguda del Baix Llobregat s/n. Cornellà de Llobregat (28 sales).

 

 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Cine Cinemes