Operació qüestionada

Collboni afirma que Barcelona no comprarà els locals de les Corts si no són buits

  • ERC i Junts denuncien que 14 dels 50 establiments que s’adquiriran per estimular el comerç ja tenen inquilí

  • Artadi porta l’assumpte a l’Oficina Antifrau i defensa la posició dels inquilins actuals, amenaçats d’expulsió

Collboni afirma que Barcelona no comprarà els locals de les Corts si no són buits

Joan Mateu Parra

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat aquest dimecres que el consistori no comprarà locals en el marc del programa ‘Amunt persianes’ si no són buits. Ho ha dit després que ERC denunciés ahir que 14 dels 50 locals que l’ajuntament té intenció de comprar per estimular el comerç ja tenen inquilins i, per tant, activitat comercial.

Junts per Catalunya, que també ha qüestionat l’actuació del consistori, ha anunciat que portarà l’ajuntament a l’Oficina Antifrau perquè analitzi si s’han produït irregularitats, que la seva cap de files, Elsa Artadi, considera més que probables.

«Si els locals no són buits, l’ajuntament no els comprarà. Per ara no hi ha hagut compravenda. Hi ha hagut una adjudicació. Si algú pensa que pot enganyar l’ajuntament amagant informació, s’equivoca», ha afirmat Collboni, en al·lusió a la hipòtesi que la propietat dels 14 locals, situats en els números 6-8 del carrer del Doctor Nubiola i Espinós, ocultés que els establiments no eren buits quan els va presentar al concurs municipal, quan era una condició imprescindible.

Mitjançant el concurs, es van escollir 50 locals per invertir-hi 16 milions d’una partida acordada amb ERC. De la quantitat, 3,2 milions són per a 16 locals de la finca citada a Doctor Nubiola i Espinós. Només dos són buits: tres tenen lloguer en vigor i onze, contracte de lloguer amb pròrroga tàcita.

Preguntat per la possibilitat que la propietat denunciï l’ajuntament si aquest no compra els espais, Collboni ha precisat que si aquests tenien inquilí quan es van adjudicar no es compraran, i que si és necessari, l’assumpte es dirimirà al front judicial: «Si ens denuncia, anirem als tribunals».

És evident, ha remarcat Collboni, que no té sentit que el consistori compri locals on ja hi ha activitat per propiciar l’activitat comercial, que és l’objectiu del pla pel qual es van triar aquests 50 locals.

Ni buits ni baixos

Notícies relacionades

Al Parlament, Artadi ha explicat que fa dos mesos que Junts treballa en el tema i que tenen «indicis alarmants que hi ha irregularitats». La regidora ha considerat que es donen dues disfuncions almenys: que 14 dels locals no són buits i que 8 no són a la planta baixa, quan aquest era un altre objectiu de la mesura, potenciar els baixos comercials en un moment en què molts han hagut de tancar en el context de la caiguda del comerç a causa dels efectes de la crisi sanitària.

Artadi ha defensat la posició dels negocis que operen als 14 locals, als quals, diu, s’està fent mòbing immobiliari per poder procedir a la venda dels establiments a l’ajuntament, que es formalitzarà al maig o al juny.