Descobrir Barcelona

El parc Güell tornarà a donar visites guiades per Setmana Santa

Els recorreguts pel recinte artístic de Barcelona es faran amb grups de màxim 25 persones i seguint els protocols sanitaris

El parc Güell tornarà a donar visites guiades per Setmana Santa

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir del divendres 8 d’abril, el parc Güell de Barcelona tornarà a oferir visites guiades al recinte, que estaran disponibles per al públic tots els dies de Semana Santafins al dilluns 18 d’abril.

Segons ha informat l’Ajuntament de la ciutat, les visites guiades consistiran en un recorregut d’aproximadament una hora pels punts més emblemàtics del parc, en els quals el guia especialitzat informarà sobre «els secrets de l’arquitectura de Gaudí» i sobre les característiques modernistes de les diferents construccions que componen el parc Güell.

Preu i idiomes

Les visites estaran disponibles en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès, depenent del dia i de la franja horària que es reservi. En aquest sentit, es pot destacar que la presència de francesos al parc ha sigut molt destacada en la tornada del turisme després de la pandèmia, ja que els visitants d’aquesta nacionalitat van suposar el 22% dels turistes del parc Güell durant el mes d’agost passat.

El preu fixat per a la visita guiada és de 22 € i inclou l’entrada i el guia especialitzat. Malgrat això, hi ha ofertes de menor cost per a alguns grups poblacionals, entre els quals s’inclouen els nens, els més grans de 65 anys i les persones discapacitades. Actualment, el parc presenta diversos problemes d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, però Serveis Municipals informa que disposa d’un recorregut específic per a ells.

Les visites, segons ha comunicat el govern municipal, es realitzaran en grups de màxim 25 persones, seguint en tot moment «els protocols sanitaris i de seguretat».

Últim any del Pla estratègic

Notícies relacionades

Aquest any ha de finalitzar el pla estratègic del parc Güell que el govern municipal va presentar el 2017 i que tenia un pressupost inicial de 24,9 milions d’euros. Entre els objectius més destacats del pla hi havia el de «desmassificar el parc» i «acostar-lo als veïns» –que tenen accés lliure al recinte–.

L’aforament de la «zona monumental» continua sent limitat, per la qual cosa és necessari reservar les entrades anteriorment a través de la web oficial. Cal recordar, tot i així, que una part del parc és d’accés gratuït i està obert al públic.