Barcelonejant

Laporta torna al Luz de Gas

  • Els temps de guerra accentuen la solidaritat de molta gent i conviden a la reflexió dels periodistes. Situacions que no impedeixen que se celebri un aniversari en una discoteca en el turbulent ritme blaugrana.

Laporta torna al Luz de Gas
3
Es llegeix en minuts

Dilluns 7 de març hi va haver una coincidència astral que només podia acabar amb la tornada del president Joan Laporta a la sala Luz de Gas. Laporta feia un any des que va guanyar les eleccions a la presidència del Barça i la sala que dirigeix Fede Sardà va obrir excepcionalment un dilluns per celebrar el 25è i 26è aniversari de la seva posada en marxa. O sigui, un tres per un. Com ja va informar en aquestes pàgines el col·lega Jordi Bianciotto van actuar els grups The Christians i The Blow Monkeys i van assistir-hi els més fidels del local. No vam veure gaires joves d’edat, però sí d’esperit. Hi va haver retrobaments, abraçades i lloances al Fede per la iniciativa i per haver resistit dos anys amb la porta tancada a causa de la covid. Així que Joan Laporta, que és un tio detallista, també es va acostar a felicitar Fede Sardà. Va estar acompanyat dels seus socis de tota la vida. El president del Barça feia molt temps que no trepitjava el Luz de Gas a la nit i ho va fer de manera breu ja que l’endemà tenia un esmorzar a les nou del matí amb alguns periodistes esportius de la ciutat. Dono fe que no hi va haver cap festa d’aquestes que tots recordem durant la seva primera etapa presidencial. Només el temps just per prendre una copa, fer-se una foto per al record i a dormir aviat. Això sí, esperem que l’equip torni a donar motius a Laporta per repetir aquelles inoblidables gresques.

Cara a cara entre directors

Feia uns mesos que un no veia ni sentia l’exlíder d’Unió Democràtica Josep Antoni Duran Lleida i la veritat és que, al marge de coincidir o no amb els seus ideals polítics, continua sent un excel·lent orador. O sigui, que està en forma i ho va demostrar aquest divendres exercint de moderador entre els directors dels dos diaris més importants de Barcelona. Em refereixo, és clar, a Albert Sáez d’El Periódico i Jordi Juan de ‘La Vanguardia’. El debat el va organitzar l’Acadèmia Europea Leadership (AEL), que presideix Duran.

Notícies relacionades

L’AEL té per objectiu ajudar els joves a generar lideratges econòmics, socials i polítics. En l’actualitat compta amb 40 alumnes que reben una formació exclusiva i que van quedar bocabadats amb algunes de les reflexions de Sáez i Juan. Tots dos van coincidir que l’actual situació és complicada, però es van mostrar optimistes de cara al futur. Sáez va destacar que com més fortes són les empreses editorials més independència i credibilitat tindran els diaris. Es va parlar també de l’ús que fan de les xarxes socials partits com Vox o que el ‘The New York Times’ ja ingressa més diners en inscripcions digitals que en publicitat. En fi, que no estem tan malament com diuen alguns.

José Andrés i Carles Abellan

El popular xef espanyol nacionalitzat nord-americà José Andrés ha fet una aturada en la seva admirable tasca a Polònia per passar uns dies a Barcelona. José Andrés ja ha instal·lat quatre cuines a la zona fronterera amb Ucraïna, on cada dia reparteixen milers de racions de menjar calent als refugiats que fugen de la guerra. Sota l’etiqueta #ChefsforUkraine ha sumat molts cuiners i restauradors que estan fent un treball admirable. Andrés ha estat a Barcelona amb les seves filles i el seu bon amic, el també xef Carles Abellan. Va ser al restaurant Tapas 24 del carrer Diputació, on s’ha gravat part d’un documental per a Discovery Channel en què mostra a les seves filles alguns dels seus llocs preferits de la ciutat. Abellan combina ara els seus restaurants de Barcelona amb els de Formentera. 

Clotet incorpora dues ucraïneses