Desplegament d’emergències

VÍDEO | Espectacular evacuació d’un malalt per un balcó a Sant Antoni (Barcelona)

  • Els bombers han assistit el SEM amb una gran autoescala per traslladar una persona que pel seu sobrepès no podia ser portada en llitera des d’un sisè pis

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Bombers, ambulàncies i Guàrdia Urbana han protagonitzat aquest matí al barri de Sant Antoni una espectacular evacuació d’una persona malalta des del balcó d’un sisè pis real d’altura en una finca règia del districte de l’Eixample. L’operació ha atret desenes de veïns a peu de carrer, al creure inicialment que es tractava d’un incendi.

Els fets han tingut lloc poc abans de les dotze del migdia, quan el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha acudit a atendre un domicili a l’avinguda de Mistral amb Viladomat. Una vegada han constatat que la persona malalta havia de ser traslladada a un centre hospitalari, han pogut comprovar que, a causa de l’altura de la vivenda resultava impossible baixar-la en llitera i en posició horitzontal per les escales de la finca.

Notícies relacionades

En aquell moment, informa l’Ajuntament, han sol·licitat la col·laboració municipal per al «trasllat d’una persona malalta amb sobrepès». S’hi han enviat cinc dotacions de Bombers i Guàrdia Urbana, que han perimetrat la zona i han orquestrat el dispositiu.

Els bombers han desplegat una gran autoescala a tall de grua fins a una altura de sis plantes, a la qual el personal de Bombers ha fixat una llitera, que ha iniciat un lent descens horitzontal fins al carrer. Una vegada a la vorera, l’equip mèdic l’ha assistit i els bombers han pogut instal·lar-la a l’ambulància per al seu ràpid trasllat a un hospital. Els molts congregats a peu de carrer que han seguit tota la intervenció i han presenciat que estava conscient, han aplaudit la perícia dels agents.