A Barcelona

La fiscalia demana la detenció d’un imputat per una agressió homòfoba al metro

  • L’imputat no s’ha presentat al judici que s’havia de celebrar aquest dimecres a la Ciutat de la Justicia

La fiscalia demana la detenció d’un imputat per una agressió homòfoba al metro

DIEGO MARTOS

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia i les acusacions, entre les quals, la particular, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, han reclamat aquest dimecres la detenció per al seu ingrés a presó d’un dels tres imputats per una brutal agressió homòfoba al metro de Barcelona, segons han confirmat a aquest diari fonts jurídiques. L’encausat no s’ha presentat al judici que s’havia de celebrar a la Ciutat de la Justícia, cosa que ha provocat que s’ajornés la vista fins al 6 de juliol.

La Fiscalia de Barcelona sol·licita cinc anys de presó per als tres acusats per l’agressió a Diego M., de 23 anys, en què també va participar en un menor, del gener del 2019. A més de la pena de presó per un delicte de lesions amb l’agreujant del motiu per orientació sexual, reclama una indemnització d’11.895 euros per les seqüeles i danys morals que van produir a la víctima.

L’escrit d’acusació del servei contra els delictes d’odi i discriminació de la fiscalia apunta que l’agressió va començar després que el noi accedís al vagó d’un metro de la L-1 en què estaven els tres imputats, que anaven acompanyats d’un menor. La víctima portava una samarreta que els agressors van associar al col·lectiu homosexual, cosa que va motivar que els acusats s’acostessin al noi per «deixar-lo en ridícul», assegura la fiscal.

Insults i cops per tot el cos

Notícies relacionades

La víctima es va canviar de seient, però els imputats van continuar amb la seva actitud. Primer, segons l’acusació pública, el menor va insultar el jove, dient-li «no ets un home, ets ‘maricon’», cosa que els seus amics aclamaven amb rialles i l’expressió «vinga». Després el menor va fer un gest d’abalançar-se contra la víctima, motiu pel qual la víctima va contactar amb els vigilants del metro a través de l’intèrfon, fet que va provocar que els encausats cessessin la seva acció.

No obstant, quan la víctima va baixar del metro a l’estació d’Urquinaona i els acusats el van seguir. A l’arribar a les escales de sortida de l’andana, el menor va córrer cap a la víctima i el va atacar per l’esquena i «li va clavar un cop de puny a l’altura del coll amb tant ímpetu que el va fer caure a terra», incideix la fiscalia. El menor i un altre dels acusats, remarca, van aprofitar aquesta circumstància per clavar-li repetidament puntades de peu i cops de puny per tot el cos, especialment a la cara, i poc després es va afegir a l’atac un altre dels acusats.