Protesta

La Revolta Escolar talla 15 carrers de Barcelona contra la contaminació

La iniciativa que coordina Eixample Respira també exigeix la pacificació dels entorns educatius

La Revolta Escolar talla 15 carrers de Barcelona contra la contaminació
1
Es llegeix en minuts

Associacions de famílies d’alumnes, sota la coordinació de l’entitat Eixample Respira, han convocat aquest divendres a partir de les 16.30 hores a Barcelona una nova acció de Revolta Escolar. A la represa de la iniciativa, que coincideix amb la tornada a les aules després de les vacances nadalenques, es tallaran 15 carrers davant escoles i instituts de la ciutat per protestar per la contaminació en entorns escolars i exigir-ne la pacificació.

Eixample Respira ha explicat que la iniciativa coincideix amb l’organització d’un nou bicibús de l’Eixample, camí de les escoles, que «mostra la multiplicació d’iniciatives veïnals per reclamar una ciutat amb menys cotxes, més saludable i més amable amb les persones i a favor de la mobilitat sostenible».

La Revolta Escolar, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha elaborat un estudi sobre entorns escolars a la capital catalana, en què han participat 83 associacions de famílies d’alumnes i més de 4.500 famílies de 180 escoles diferents.

Riscos potencials per a la salut

Notícies relacionades

Segons els resultats de l’informe, al 85% de les escoles enquestades hi ha problemes en els accessos, en el 62% s’han detectat problemes de seguretat en els accessos, en més de la meitat hi ha problemes de contaminació acústica i en aproximadament el 90% es coneix que «hi ha exposició constant» amb potencials riscos per a la salut.

Així, més de la meitat de les famílies enquestades considera que no hi ha prou espai a la vorera per a entrades i sortides en condicions, un 75% considera que l’entorn de l’escola no és prou segur per als nens i el 80% que el transport privat va molt ràpid al voltant de l’escola, i el 79% de les famílies considera excessiu el soroll del trànsit a prop de l’escola.