CONCERTS I OBRES

Les 10 apostes musicals del Teatre Condal de Barcelona per al 2022

  • La sala programarà actuacions de Miquel Fernández, Joan Vázquez i Loles León

  • Recupera ‘La filla del mar’, ‘Una llum tímida’ i ‘El nedador del mar secret’

  • Al setembre arribarà l’esperat ‘Golfus de Roma’, en versió catalana

Les 10 apostes musicals del Teatre Condal de Barcelona per al 2022

ISAÍAS FANLO

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El Teatre Condal va intentar fa uns anys una arriscada aventura de la mà del director Daniel Anglès. Consistia a convertir-lo en una sala dedicada exclusivament als musicals denominada Onyric. Tot i que l’oferta va ser artísticament meravellosa, el públic no va respondre com s’esperava i va tornar a dedicar-se, com fa temps, a les comèdies, sobretot les protagonitzades per l’infal·lible Joan Pera. Però això no vol dir que hagin renunciat i llançat la tovallola, ja que preparen noves sorpreses en forma de concerts o musicals que veurem en els pròxims mesos. Descobrim-les.

MIQUEL FERNÁNDEZ: ‘PLAYLIST’

El popular actor (Fariña, El embarcadero), cantant (Rent, Jesucristo Superstar) i guanyador de Tu cara me suena ofereix un concert molt particular sobre el qual no revela gaire cosa. L’únic que avança és el següent: «Vull parlar de disfrutar, compartir, estimar... Sense més ni més. Va de compartir allò que més m’agrada. Va d’acostar-nos, en temps en què sembla que tot ens allunya. Va de posar banda sonora al que ens passa. Va, ni més ni menys, de construir una playlist». Insospitat.

Dilluns, 17 de gener. 20 hores.

‘LA FILLA DEL MAR’

El clàssic d’Àngel Guimerà torna a representar-se després de ser un dels èxits del passat Grec i obtenir els premis Butaca al millor musical, actor (Toni Vinyals) i actriu (Mariona Castillo). La Barni Teatre l’ha convertit en un espectacle multidisciplinari que combina text amb les cançons de Marc Sambola i moviment per explorar conceptes com la identitat i la diferència. Renovat.

Del 9 de febrer al 27 de març.

‘UNA LLUM TÍMIDA’

Va començar amb poques funcions, tímidament com el seu títol, però s’ha convertit en un èxit sorpresa. I no és estrany, ja que és un musical de nova creació fràgil i emocionant sobre la relació amorosa de dues dones durant la postguerra que et sacseja el cor. Les cançons són commovedores i amb tan sols un violoncel i una guitarra en directe omplen l’escenari. Imprescindible.

Cada dilluns, del 14 de febrer al 3 de març. 20 hores.

‘OCAÑA, REINA DE LAS RAMBLAS’

Joan Vázquez recupera aquest sentit homenatge al pintor Ocaña, tot un símbol de l’art durant la transició. Aquest muntatge intenta retratar aquest artista i perfomer inclassificable que va ser un activista pioner dels drets LGTBI i un precursor en la seva manera d’entendre el món. És un recital teatralitzat compost per coples adaptades als nostres dies com ara Tatuaje, Ojos verdes, Y sin embargo te quiero i La niña de fuego. Nostàlgic.

Cada dimarts, del 15 de febrer al 15 de març. 20 hores.

‘RECUÉRDAME. TRIBUTO A COCO’

La Companyia de Teatre Musical d’Espanya presenta aquesta recopilació de les populars cançons mexicanes que apareixien en el famós musical de Disney amb veus en directe junt amb coreografies i decorats que ens faran sentir que som a aquest país americà. Explica la història del Miguel, un noi que somia ser músic malgrat l’oposició de la seva família, però un succés inesperat el portarà a viure una gran aventura al Món dels Morts. ‘Ándale’.

Cada diumenge, del 20 de febrer al 20 de març. 12 hores.

ARNAU TORDERA PRESENTA ‘EL JOGLAR’

El líder d’Obeses pretén retre homenatge a Jacint Verdaguer per commemorar els 120 anys de la seva mort. El cantant es converteix en un trobador modern per difondre els seus versos que es converteixen en el seu projecte més auster, més intimista i genuí. Amb l’únic acompanyament de la veu i la guitarra clàssica interpretarà íntegrament l’obra Verdaguer, ombres i maduixes, que va publicar el 2017, utilitzant nous arranjaments i buscant l’essència de la trobada entre la música i poesia. Actualitzat.

Dilluns, 14 d’abril. 20 hores.

PROJECTE SENSE NOM

En secret s’està preparant un nou musical original de creació pròpia que, com La filla del mar, portarà el segell de les cançons de Marc Sambola i estarà basat en un text clàssic. L’única pista que podem avançar és que l’autor és un famós escriptor català del qual se celebra el 2022 el centenari. ¿Comencem a especular? Inesperat.

Maig 2022.

’EL NEDADOR DEL MAR SECRET’

El compositor Miquel Tejada va compondre unes delicades cançons per il·lustrar la novel·la autobiogràfica del nord-americà William Kotzwinkle que es va poder veure breument al TNC. En l’obra, l’autor ofereix una visió diferent, especial, crua i tendra sobre la mort d’un fill nounat des de la perspectiva d’un home. Una peça dolorosa però, alhora, poètica i bonica amb música en directe. Íntim.

Maig 2022 (tres dies per determinar).

‘LOLES LEÓN: UNA NOCHE CON ELLA’

És una força de la natura, un huracà fet dona que no té pèls a la llengua i, així, repassarà la seva vida, a través dels seus moments més amargs i els més alegres, passant tant per situacions divertides com absurdes. La música hi tindrà un paper important, del cabaret al music hall, i ens farà viatjar pel temps. Cantarà, ballarà i assegura que el que explicarà serà cert en un 80% i la resta serà ficció, però mai ho confessarà i nosaltres haurem d’esbrinar-ho. Llenguallarg.

A partir de l’1 de juny.

‘GOLFUS DE ROMA’

Per fi arribarà a Barcelona el divertidíssim musical de Stephen Sondheim ambientat en l’Imperi Romà amb embolics amorosos, sexuals i de classes i, a diferència d’altres grans espectacles, s’oferirà en versió catalana. El repartiment, això sí, serà una mica diferent del que es va presentar a Madrid, però les rialles estan assegurades. Hilarant.

Setembre 2022.