Equipaments

Barcelona concedeix llicència per construir el nou tanatori de Sants

Proxima Serveis Funeraris rehabilitarà l’antiga fàbrica dels Germans Climent, una nau modernista molt a prop de l’estació de Sants

Barcelona concedeix llicència per construir el nou tanatori de Sants

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha concedit llicència per construir el nou Tanatori de Sants a Proxima Serveis Funeraris, nom comercial de Funeraria San Ricardo SL, segons ha informat el tercer operador funerari de la ciutat de Barcelona i ha confirmat el consistori. En un comunicat, Proxima Serveis Funeraris ha anunciat que l’inici de les obres d’aquest tanatori privat, ubicat molt a prop de l’estació de Sants, està previst per al mes que ve, i segons expliquen des de l’empresa esperen «un inici d’activitat a finals d’aquell mateix any». Fonts municipals han confirmat que han concedit la llicència aquest mes de desembre i disposen de 12 mesos per iniciar les obres des de la concessió.

El nou tanatori estarà ubicat a l’antiga fàbrica dels Germans Climent, que durant anys va acollir la primera ludoteca infantil Happy Parc de boles i inflables que es va instal·lar a Barcelona, que va haver de tancar el 2020 al no poder fer front a l’augment del lloguer que li reclamava el propietari del local. L’oposició veïnal al tanatori es va unir a la plataforma Stop Tanatori, no obstant, el juliol de l’any passat l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un pla urbanístic que permet la ubicació d’un tanatori en aquest espai del barri de Sants.

Rehabilitació d’un edifici històric

Notícies relacionades

Segons ha informat la funerària en el comunicat, el nou tanatori «disposarà de quatre sales de vetlla, una àmplia capella de doble altura, i un disseny càlid i casolà, i utilitzarà elements de fusta, vegetació i llum natural». A més, el projecte arquitectònic desenvolupat pel despatx MIRAG Arquitectura, inclou la recuperació i rehabilitació d’un edifici històric de l’antiga fàbrica Germans Climent que està catalogat com a patrimoni cultural de la ciutat.

La intervenció, en coordinació amb el departament de Patrimoni Històric de la Ciutat de Barcelona, busca tornar a donar vida a aquesta nau industrial modernista, dissenyada per l’arquitecte Modest Feu i Estrada, fent visibles i de nou protagonistes els seus elements més singulars. Com a part del procés, Proxima ha aportat els recursos econòmics per reurbanitzar la plaça ubicada en l’entorn i que portarà a terme l’ajuntament, segons ha informat aquesta funerària.

Temes:

Funeràries