Fins a la primavera

Comencen les obres per ampliar la xarxa de carrils bici a Barcelona

Es guanyaran 32 quilòmetres i la intervenció afectarà la Diagonal, la Gran Via i la Ronda Guinardó, entre d’altres

BARCELONA 01 02 2021  Barcelona   Modificaciones de movilidad en los laterales de l avinguda Diagonal y la Gran Via de les Corts Catalanes  Carril bici direccion  Besos mar Av  Diagonal - Passeig de Gracia     FOTO de RICARD CUGAT

BARCELONA 01 02 2021 Barcelona Modificaciones de movilidad en los laterales de l avinguda Diagonal y la Gran Via de les Corts Catalanes Carril bici direccion Besos mar Av Diagonal - Passeig de Gracia FOTO de RICARD CUGAT / Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona iniciarà aquest dilluns les actuacions d’un nou paquet d’intervencions per ampliar la xarxa de carrils bicien artèries com l’avinguda Diagonal i la Gran Via, amb l’objectiu d’arribar al 2023 amb 272,6 quilòmetres d’aquests carrils.

Els treballs permetran baixar de la vorera a la calçada alguns trams de carril bici en aquestes dues vies, i donar continuïtat al carril de la Ronda Guinardó, entre altres canvis.

En un comunicat, el consistori apunta que les 28 actuacions que es posaran en marxa entre aquest final d’any i el 2023 permetran crear 32,6 nous quilòmetres de carril bici i millorar 11,7 quilòmetres ja existents.

A l’avinguda Diagonal, els operaris començaran demà dilluns les obres de millora del carril bici, des de la plaça de Pius XII fins al carril d’Esplugues de Llobregat, i es preveu que aquestes acabin el pròxim 2 de març, amb una aturada per Nadal.

En alguns punts es baixarà l’actual carril de la vorera a la calçada mentre que en d’altres es crearà la infraestructura segregada.

Treballs fins a l’abril

A la Gran Via, també es portarà a terme el descens del carril bici a la calçada entre els carrers de Pau Claris i Marina, mentre es crearan dos nous carrils segregats als laterals.

Notícies relacionades

Els treballs es desenvoluparan entre el 29 de novembre i l’11 de març, amb un període també d’inactivitat durant les festes nadalenques, han detallat.

La tercera intervenció es portarà a terme a la Ronda Guinardó, entre els carrers de Vinyals i Cartagena, on es construiran dos nous carrils bici segregats i unidireccionals. Amb aquesta actuació, que es realitzarà fins al pròxim 8 d’abril, es donarà continuïtat a l’actual carril bici de la Ronda Guinardó, que també anirà a la calçada i es desdoblarà.