Des de les Torres Venecianes

El taxi de Barcelona convoca una marxa lenta el 2 de desembre

  • Per exigir que els seus vehicles puguin circular pels mateixos carrils que els autobusos de la ciutat

El taxi de Barcelona convoca una marxa lenta el 2 de desembre

Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els taxistes han convocat una marxa lenta el 2 de desembre a Barcelona per exigir que els seus vehicles puguin circular pels mateixos carrils que els autobusos de la ciutat.

La protesta, convocada per Élite Taxi, un dels sindicats més representatius del sector, partirà de les Torres Venecianes, a la plaça d’Espanya, i avançarà per la Gran Via, Balmes, Pelai i Via Laietana, fins a arribar a la plaça de Sant Jaume.

La marxa farà una parada «simbòlica» a la plaça Antoni Maura perquè just allà s’ha eliminat recentment la parada de taxis, segons explica Tito Álvarez, portaveu sindical.

Álvarez denuncia que l’ajuntament està perjudicant el sector del taxi al suprimir parades i impedir-li circular per alguns carrils bus, com és el cas de Glòries o la carretera de Collblanc.

«S’està discriminant la gent que necessita el taxi i l’eficiència del servei», afirma Álvarez, que remarca que «no pot ser» que a la plaça Glòries hi puguin circular «autobusos, patinets i bicicletes, però no taxis».

Per això, des d’Élite Taxi demanen el cessament o la dimissió del gerent de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valdés, perquè «està tractant els usuaris del taxi com a usuaris de quarta categoria».

Notícies relacionades

«La nostra reivindicació és que per on passa un bus, passa un taxi», afirma Álvarez, que assegura que les limitacions imposades, totalment «discriminatòries i absurdes», afecten «de manera molt greu» el servei, per això el taxi «no pararà» fins a poder passar pels mateixos llocs que l’autobús urbà.

La regidoria de Mobilitat de Barcelona ha convocat a una reunió els taxistes aquest dijous, dia 25, a les 11.30 hores, a fi de reconduir la situació i intentar evitar la protesta. Els taxistes exigeixen que aquesta trobada sigui presencial.

Temes:

Taxis