Informe i recomanacions

El Síndic de Greuges de Barcelona s’estrena visitant dependències de la Guàrdia Urbana

  • David Bondia analitzarà l’estat de 12 equipaments de la policia local de la ciutat durant novembre i desembre

  • La ronda del defensor dels barcelonins s’iniciarà aquest dijous a la seu de la Divisió Policial de Trànsit, a la Zona Franca

El Síndic de Greuges de Barcelona s’estrena visitant dependències de la Guàrdia Urbana

Alvaro Monge

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

No és la seva primera actuació com a defensor dels barcelonins, però sí la més significativa per ara. David Bondia, Síndic de Greuges de Barcelona, que va prendre possessió del càrrec el 6 d’octubre, iniciarà aquest dijous una ronda de visites a instal·lacions de la Guàrdia Urbana per analitzar «l’adequació, el funcionament i la planificació de les infraestructures» de què disposa la policia local de Barcelona.

Bondia visitarà 12 equipaments del cos durant els mesos de novembre i desembre, segons un comunicat de l’organisme. La ronda tindrà com a primer escenari la seu de la Divisió Policial de Trànsit de la Zona Franca, on es custodien detinguts. Un dels objectius d’aquesta visita és comprovar l’estat en què es troben les cel·les i els espais on té lloc aquesta custòdia.

Millorar la prestació del servei

Notícies relacionades

En total, Bondia acudirà a les 10 unitats territorials de la Guàrdia Urbana, ubicades a cada un dels districtes de la ciutat, a més de l’esmentada Divisió de Trànsit i la sala conjunta de comandament de la Urbana i els Mossos al carrer de Lleida.

El síndic acudirà a les instal·lacions amb membres del seu equip assessor i amb un professional de l’advocacia especialitzat en la matèria. L’anàlisi dels espais es farà partint d’un document que estableix els mateixos criteris. L’objectiu final és redactar un informe que avaluï la idoneïtat de les seus de la Guàrdia Urbana, així com formular recomanacions per «millorar la qualitat de la prestació del servei en aquestes instal·lacions».