Entre administracions

Preacord perquè les pistes esportives de la UB acullin l’ampliació del Clínic

Descartada definitivament l’opció de l’Escola Industrial

Preacord perquè les pistes esportives de la UB acullin l’ampliació del Clínic

Universitat de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Preacord per a la ubicació de l’Hospital Clínic de Barcelona. El primer tinent d’alcalde i vicepresident de la Diputació de Barcelona, Jaume Collboni, ha apuntat que les pistes esportives de la Universitat de Barcelona (UB), al territori fronterer entre Barcelona i l’Hospitalet, són «l’opció que té més viabilitat en aquests moments» i la que té més possibilitats de tirar endavant.

Notícies relacionades

En declaracions a la premsa aquest divendres, ha dit que espera que hi hagi una concreció abans de final d’any: «Som molt a prop de trobar per fi una solució acordada per al conjunt de les administracions implicades per fer possible el Clínic del futur», ha afegit. En cas de concretar-se aquesta opció tindria dos emplaçaments: mantindria la seva ubicació actual –que seria el centre de referència de proximitat del districte de l’Eixample– i al seu torn creixeria a la zona esportiva de la UB –on hi hauria les noves instal·lacions d’especialitats i la part d’investigació i científica–; d’aquesta manera quedaria descartada la ubicació al recinte de l’Escola Industrial, segons Collboni.

Comissió d’experts

«Aquest és un plantejament que està fent un camí lent però segur, ja hi ha hagut un primer preacord entre les administracions», ha dit, i ha afegit que ja han demanat a una comissió d’experts que faci una proposta o marqui unes alternatives possibles des del punt de vista urbanístic i de la gestió hospitalària. També ha dit que ara estan pendents que aquest comitè emeti una opinió que elevarà els actors implicats –l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i la UB– per possibilitar un acord en aquesta direcció, però que això en si mateix és una cosa que no havia passat en 10 anys i que no és que vegin la llum al final del túnel, sinó que el camí comença a estar il·luminat, en les seves paraules.