Balanç fins a les 15 hores

La pluja redueix l’èxode del pont de Tots Sants a Barcelona

Un 88% dels vehicles previstos han sortit de l’àrea metropolitana en 24 hores, molts en l’últim moment

El turisme d’interior i rural aconsegueix ocupacions molt altes i plens durant l’escapada

La pluja redueix l’èxode del pont de Tots Sants a Barcelona

ACN / TRANSIT

2
Es llegeix en minuts

La millora del temps aquest migdia de dissabte després de les pluges intenses que han caigut a Catalunya tota la nit i aquest matí, ha animat finalment molts conductors a sortir pel pont de Tots Sants i a les 3 de la tarda havien sortit deBarcelona i l’àrea metropolitana el 87,8% dels vehicles previstos pel Servei Català de Trànsit (SCT). Un total de 425.987, segons han anunciat aquesta tarda.

L’operació sortida va començar a les 3 de la tarda de divendres i a aquesta mateixa hora d’avui s’ha donat per finalitzat, amb un balanç una mica inferior als 485.000 vehicles que es preveia que abandonarien la ciutat. Molts se centren en el turisme rural i d’interior, que, segons Govern, han aconseguit una alta ocupació, arribant a plens.

El mal temps havia deixat molts plans en suspens, ja que fins a la 1 de la tarda d’avui havien sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona uns 363.090 vehicles. Però en les dues hores següents, quan ha parat la pluja, han sortit de la ciutat un bon grapat de turismes fins a arribar al 88% de les previsions.

Matí d’embussos

Durant el matí, al marge de les carreteres tallades per accidents o incidències, els problemes de trànsit més importants s’han registrat a l’autopista AP-7, amb 11 quilòmetres de retencions entre l’antic peatge de Martorell i Sant Sadurní d’Anoia, en direcció a Tarragona, i vuit quilòmetres més entre Mollet i Granollers en direcció a Girona, segons el SCT.

Les mateixes fonts han afegit que durant el matí el trànsit ha sigut complicat també a les carreteres C-17, C-16 i C-14, que connecten amb poblacions de muntanya.

A mesura que la pluja ha recorregut el territori català, Trànsit ha demanat molta prudència als conductors a les xarxes socials davant el risc de patir un sinistre.

Per a dilluns 1 de novembre, Trànsit calcula que entre les 12 del migdia i mitjanit tornaran cap a la primera corona metropolitana de Barcelona uns 265.000 vehicles.

Escapada amb moltes reserves

Notícies relacionades

La directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, ha celebrat les «xifres extremadament bones» d’ocupació hotelera que es registren durant aquest pont, principalment a l’interior en establiments rurals, on s’arriben a ocupacions del 100%.

En declaracions al canal 3/24 ha assenyalat que les principals ciutats catalanes –ha citat Barcelona, Girona i Tarragona– també tenen aquests tres dies bones ocupacions, malgrat els molts hotels que encara estan tancats a la capital catalana (un 34%). Confia que la tornada dels congressos presencials a la ciutat impulsi la recuperació de tota l’activitat a curt termini.