Eleccions a Barcelona

Ester Capella es postula per «acompanyar» Ernest Maragall a les municipals del 2023

Ester Capella es postula per «acompanyar» Ernest Maragall a les municipals del 2023

Acn

1
Es llegeix en minuts
ACN

La delegada del Govern de la Generalitat a Madrid, Ester Capella, s’ha postulat per «acompanyar» Ernest Maragall en la candidatura d’ERC a Barcelona a les eleccions municipals del 2023. En una entrevista en el programa ‘Cafè d’idees de La 2’, Capella ha defensat, no obstant, que l’actual portaveu dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona ha de continuar sent el cap de llista. «Ernest Maragall té tota l’experiència, les ganes i la convicció per encapçalar la llista», ha dit comparant el veterà dirigent amb el president dels EUA, Joe Biden.

Notícies relacionades

Capella ha admès que li faria «molta il·lusió» poder acompanyar Maragall «en les condicions que calguin». La delegada del Govern ha apuntat que estarà allà on li demani ERC, però ha evitat concretar quin lloc de la llista li agradaria ocupar.

L’exconsellera de Justícia està al capdavant de la Delegació del Govern a Madrid des del maig passat, quan va substituir Gorka Knörr. El president, Pere Aragonès, la va designar tenint en compte el seu bagatge de cinc anys passats a la capital d’Espanya, entre el Senat i el Congrés, escó que va deixar el 2018 per fer-se càrrec de la Conselleria de Justícia. Capella és des d’aleshores la cara del Govern a Madrid. En la seva etapa al capdavant de Justícia, va estar en el punt de mira per la gestió dels permisos i classificacions penitenciàries dels presos independentistes.