Efectes de la pandèmia

Els hotels de BCN xifren les seves pèrdues de l’últim any i mig en 2.700 milions

  • El president del gremi hoteler, Jordi Clos, crida a deixar enrere la ciutat «lletja i desordenada» i acusa l’ajuntament de Colau d’encapçalar la política del ‘no’

A1-112770484.jpg

A1-112770484.jpg / JORDI COTRINA (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els hotels de Barcelona xifren les seves pèrdues en l’últim any i mig, és a dir, des que va arribar la pandèmia, en 2.700 milions d’euros. Així ho ha explicat aquest dijous el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, que ha repassat la situació del sector i ha carregat contra la gestió de l’Ajuntament de Barcelona.

Clos ha explicat que l’ocupació mitjana dels establiments hotelers ha sigut aquest estiu d’un 50% de mitjana (30% al juny, 55% al juliol i 65% a l’agost), amb un 60% dels hotels oberts. Els preus, segons el gremi, han baixat un 40% en els últims 18 mesos, informa l’ACN.

Notícies relacionades

El president del gremi s’ha mostrat rotund en la crítica a la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau. Ha cridat a deixar enrere la Barcelona «lletja i desordenada» i ha demanat «recuperar » la visió del ‘sí’ davant la política del ‘no’ de l’ajuntament. Clos ha defensat l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Dards a Colau

Clos ha carregat contra algunes decisions de Colau al capdavant de la ciutat, i n’ha citat dos casos en concret: ha defensat la possibilitat que la capital catalana acollís l’Hermitage i ha lamentat que l’hotel projectat per Four Seasons fos vetat pel govern de Barcelona en Comú quan va arribar a l’ajuntament. «Hem de tornar a la Barcelona del top 10», ha advertit.