Comerç amb arrelament

El Mercat Ambulant de Portaferrissa abaixa la persiana definitivament aquest dissabte

  • Les galeries comercials, amb 46 anys d’història al cor del Gòtic, han patit l’estocada de la pandèmia

Cierre El mercadillo foto manu mitru

Cierre El mercadillo foto manu mitru / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

Les galeries El Mercadillo, a Portaferrissa, conegudes per la figura d’un camell a la seva entrada, abaixaran definitivament la persiana aquest dissabte, després de 46 anys de singladura, com va avançar EL PERIÓDICO. L’exitós recinte es va distingir en els anys 80 i 90 per la seva modernitat, tot i que posteriorment es va veure afectat pel declivi generalitzat del model comercial de galeries a la ciutat. No obstant, el detonant del tancament ha sigut la pandèmia.

Els actuals gestors de l’establiment, pel qual han passat generacions de barcelonins a la recerca de moda d’estil londinenc o trencadora, no han pogut fer front al pagament del lloguer durant la crisi sanitària.

Clients tristos

Notícies relacionades

Des que va transcendir el comiat, alguns clients s’han acostat amb nostàlgia a acomiadar-se del recinte. Moltes persones s’han acostat avui a realitzar una última compra o prendre alguna cosa al bar interior El Jardí, que comandava el mateix gestor de tot l’espai, Artur Mijangos. D’altres han volgut fer-se una fotografia al costat del camell de la porta principal, assenyala Efe.

El mercat ambulant va obrir el 1975 al número 17 de Portaferrissa, en ple Gòtic. El seu adeu agreuja encara més la crisi que viuen diversos carrers de Barna Centre, després de mesos sense gairebé turisme. Aquest estiu, la zona s’ha començat a reactivar, tot i que encara són molts els establiments en traspàs o la continuïtat del quals està penjant d’un fil.