Amb una gran sang freda

Vídeo | Així, amb un xerrac, atracava bancs un lladre a Barcelona

El detingut, sense antecedents policials, va ser sorprès després d’intentar cometre un nou assalt

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos van detenir el 22 de juliol passat un home de 39 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de cinc robatoris en cinc entitats bancàries. Va actuar a Barcelona, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat.

L’atracador actuava a primera hora o al migdia quan hi havia pocs clients als bancs i amenaçava els treballadors amb un xerrac. Sempre vestia més o menys igual, amb ulleres de sol, gorra i una motxilla marró molt característica. A més, sempre atracava el mateix banc, però en diferents oficines. Demostrava una gran sang freda que li permetia actuar d’una manera molt discreta, així com metodologia, ja que es canviava de roba sortint de l’entitat per evitar ser detectat amb la mateixa descripció.

Dispositiu per detenir-lo

El primer atracament va ser el districte de Sant Martí de Barcelona i es va emportar 1.800 euros. El segon fet va ser a Sant Boi de Llobregat i en va aconseguir 2.100. En el tercer, el Prat de Llobregat va sostreure 1.800 euros i en aquest cas cap altre treballador del banc es va adonar de l’atracament.

El quart va tornar a ser al mateix districte de Barcelona, però va anar a una sucursal destinada a empreses en les quals no tenen diners en efectiu i no es va poder emportar res. Amb tota aquesta informació i la descripció de les víctimes es va preparar un dispositiu per detenir-lo.

Durant l’operatiu que es va preparar el 22 de juliol va tornar a intentar atracar un banc al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, però no es va emportar res. En canvi, els Mossos sí que el van poder localitzar gràcies al ràpid dispositiu iniciat per efectius de la comissaria de l’Eixample al qual es van sumar efectius de la comissaria de Sant Martí i l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità.

Amb la seva filla a la platja

Notícies relacionades

L’home va ser seguit en el seu trajecte pel metro fins que agents de la comissaria de Sant Martí el van detenir. Durant el registre li van trobar la roba utilitzada en els fets i també el xerrac que ell mateix va confessar que havia utilitzat per robar en els bancs. En aquell moment es dirigia tranquil·lament cap a la platja amb una filla menor d’edat, per la qual cosa ningú podia pensar que era una persona que minuts abans estava intentant cometre un atracament a un banc.

El detingut va passar a disposició judicial i el jutge d’instrucció 32 de Barcelona va decretar el seu ingrés a la presó.