Prova pilot

Barcelona obre la Clariana de les Glòries per a taitxí i activitats infantils

  • L’espai estarà disponible el juliol i l’agost els dimarts i dijous de 10.00 a 11.00 i els caps de setmana de 10.00 a 13.00

A1-116291699.jpg

A1-116291699.jpg / EPC

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vida segueix i la reforma eternitzada de la plaça de les Glòries, també. Un dels espais pensats perquè la ciutadania disfruti de la zona a partir d’un futur pròxim és la Clariana de les Glòries. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que aquest dimarts s’inicia una prova pilot que es prolongarà els mesos de juliol i agost i que consistirà en la posada en marxa d’activitats.

La Clariana, que fins ara ha estat tancada al públic, obrirà d’ara endavant els dimarts i els dijous de 10.00 a 11.00 per a una activitat molt concreta a l’aire lliure: el taitxí. L’organitza la Farinera del Clot. Els dissabtes i els diumenges l’horari d’obertura serà de 10.00 a 13.00 i les activitats estaran especialment dirigides als nens.

Les activitats infantils es produiran en el context habitual dels casals i activitats estiuenques plantejats per als més petits, en el que serà una espècie d’assaig de futur. A partir de l’1 de setembre, se sumaran activitats a l’espai, en el qual s’instal·larà un servei d’hamaques.

Escoles i casals

Per incorporar activitats durant els mesos de juliol i agost a la zona verda de la Clariana, es mantindran contactes durant les pròximes setmanes amb entitats i escoles de l’entorn. Al setembre s’obrirà una segona etapa. La idea és que la Clariana funcioni amb un sistema de coproducció. D’una banda, activitats que compten amb una dinamització que depèn del consistori i, de l’altra, amb les que programin allà entitats i escoles de l’entorn.

L’ajuntament remarca que es donarà prioritat a les activitats gratuïtes, però també es preveu, per exemple, que un centre cívic pugui organitzar allà determinats cursos de pagament.

La Clariana és un espai d’una hectàrea amb gespa que forma part del parc de Glòries, situat en un espai de 20.400 metres quadrats comprès entre els carrers d’Independència, Cartagena, Consell de Cent i la Gran Via. El parc inclou, a més de la Clariana, la rambla dels Encants, una àrea de gestió d’espais verds, un espai per a joc infantil, refugis de natura, espai per a gossos i una zona ludicoesportiva amb una pista i taules. Al parc hi ha 400 arbres i un quilòmetre de circuit esportiu i 175 seients.

Una plaga d’erugues

Notícies relacionades

La Clariana, com tot el parc de les Glòries, estava acabat ja l’abril del 2019, un mes més tard del previst, però ha estat tancat fins ara per un motiu concret, a part del retard general que en tot ha provocat la crisi sanitària del coronavirus.

La gespa requereix un període en el qual ha d’arrelar-se, i el de la Clariana va patir una plaga d’erugues, un dany que va deixar com a conseqüència una descompensació de les espècies de verd que creixien en el terreny. El març passat es va plantar de nou gespa a la zona, una gespa que a hores d’ara ja ha arrelat.