Operació de la Guàrdia Urbana

Requisats 15 quilos de marihuana en inspeccions a botigues cannàbiques a Barcelona

Requisats 15 quilos de marihuana en inspeccions a botigues cannàbiques a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Els agents de la Guàrdia Urbana han requisat més de 15 quilos de marihuana en diverses inspeccions realitzades dimecres passat a 62 botigues de cultiu cannàbic de Barcelona, en les quals es van detectar també més de 13.000 articles que no complien la legislació, segons informa l’Ajuntament de Barcelona.

L’operatiu tenia per objectiu «inspeccionar locals de tota la ciutat especialitzats en la venda de productes i altres activitats relacionades amb el cànnabis (growshops) en el marc de l’Operació Cànem», expliquen.

Es tracta d’un tipus de comerç que ha proliferat especialment en els últims anys i que està especialitzat en la venda de productes associats al cànnabis, com productes i assessorament pel cultiu del cànnabis, des de fertilitzants, filtres, llums led, armaris.

Notícies relacionades

Segons els agents, els comerços infractors amagaven també la venda de substàncies prohibides. Entre els productes que es van intervenir destaquen dos milions de llavors, 25 quilos de marihuana i 823 articles més que infringien diferents normatives de consum, seguretat alimentària o condicions tècniques de la mateixa activitat.

Com a resultat la Urbana ha obert dues diligències penals per delictes contra la salut pública, ha detingut dues persones i ha obert parts de 199 infraccions.