Carta de Fecalon

La patronal catalana de l’oci nocturn pressiona Sánchez: Barcelona, el «‘botellòdrom’ més gran d’Europa»

  • «Esperem que l’oci obri al més aviat possible per evitar aquesta pressió», afirma Collboni

La patronal catalana de l’oci nocturn pressiona Sánchez: Barcelona, el «‘botellòdrom’ més gran d’Europa»
2
Es llegeix en minuts

La Federació Catalana de Locals de d’Oci Nocturn (Fecalon) ha enviat una carta al Ministeri de Sanitat per reclamar que totes les comunitats reobrin «immediatament» l’oci nocturn, per controlar així els ‘botellons’. Segons la seva opinió, i després de l’aixecament de l’estat d’alarma i la caiguda del toc de queda, els joves no tenen on anar, i així «es repetiran lamentables escenes de ‘botellons’ amb cada vegada més efecte».

A més, es queixen de la disparitat de marcs jurídics a les diferents autonomies, per la qual cosa sol·liciten que es revoqui l’ordre Ministerial de 14 d’agost del 2020. Un altre dels arguments que esgrimeixen és que, amb aquesta decisió, disminuiria «la pressió de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, que s’han vist obligats a actuar per dissoldre grans concentracions» a la via pública.

«Aquesta presència de joves a la via pública serà infinitament menor si aquests tenen la possibilitat d’acudir a establiments regulats. Si no s’actua ràpid, durant les pròximes setmanes es repetiran lamentables escenes de ‘botellons’ amb cada vegada més efecte crida, i les diferents comunitats autònomes segur que novament pretendran optar pel còmode toc de queda sobre tota la població, a costa de retallar d’una forma molt greu drets fonamentals, una mesura que implica menys despesa i risc pel seu control fàcil, però que no pel fet de ser necessària durant un moment d’emergència sanitària, la podem normalitzar en un estat democràtic», afirmen.

Fernando Martínez, secretari general i advocat de la federació, acaba recalcant que Barcelona s’ha convertit en el «‘botellòdrom’ més gran d’Europa».

«Com més aviat millor»

Aquest dilluns el primer tinent d’alcalde de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una crida a la «responsabilitat», sobretot dels més joves, perquè no es repeteixin les escenes de ‘botellons’ i concentracions massives a platges i places de la ciutat. «La pandèmia no s’ha acabat», ha insistit.

Notícies relacionades

El regidor ha defensat la reobertura dels establiments d’oci nocturn per frenar la «pressió sobre l’espai públic», que deixa el problema en mans dels ajuntaments. «Esperem que l’oci obri al més aviat possible per evitar aquesta pressió», ha insistit, i ha recordat que ja s’ha augmentat un 30% la pressió policial als carrers per combatre aquests excessos. 

D’altra banda, s’ha mostrat contrari a tancar els accessos a places o platges, com han demanat alguns veïns. Considera que l’espai públic de la ciutat ha de tenir lliure circulació i apel·la a les actituds més prudents, mentre no hi hagi activitats nocturnes en espais controlats.