Final de la restricció

El parc d’atraccions del Tibidabo reobre aquest dissabte amb el 30% d’aforament

  • Els visitants hauran de portar mascareta a la instal·lació, que es prepara per celebrar el seu 120è aniversari

  • Excepte per als més petits, el preu d’entrada puja de 28,5 a 35 euros, amb llançadora i funicular inclosos

  • La inauguració de la Cuca de Llum, el nou transport a la muntanya, està prevista per a la primera quinzena de juny

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Tot i que en número limitat i mantenint la prevenció, i amb alguna atracció encara tancada, els barcelonins podran tornar aquest dissabte per fi a un dels llocs més especials de la ciutat: el parc d’atraccions del Tibidabo, que reobre amb l’esperança que la mesura no tingui marxa enrere, com va passar l’estiu passat. A Catalunya, de forma especial. Aquest dissabte reobre amb un aforament limitat al 30% i totes les precaucions.

L’últim any ha sigut una muntanya russa per al parc del Tibidabo: va reobrir el 4 de juliol després d’estar tancat des del 14 de març, quan es va declarar l’estat d’alarma i es va iniciar el confinament domiciliari de la població. Va tornar a tancar del 20 de juliol a l’1 d’agost. Va tancar del 16 d’octubre al 5 de gener i va tornar a fer-ho del 6 de març fins a aquest divendres. Ara la situació és diferent i s’espera que no hi hagi més sobresalts.

Dos tinents d’alcalde, Jaume Collboni i Albert Batlle, i la directora del parc, Rosa Ortiz, han anunciat l’obertura d’una temporada en què el parc d’atraccions celebrarà el seu 120è aniversari, marcat substancialment en els canvis que es volen introduir en la mobilitat associada a la instal·lació. D’ara endavant, es considerarà com a principal accés al parc l’estació inferior del funicular, a la plaça del Doctor Andreu, des de la qual sortirà la principal novetat del Tibidabo, la Cuca de Llum, la inauguració de la qual està prevista per a la primera quinzena de juny. Ja no hi haurà llançadores que vagin a la cimera del Tibidabo.

El parc es proposa incrementar el transport col·lectiu, per al qual tres llançadores Tibibus portaran el públic fins a l’estació inferior de la Cuca de Llum. El propòsit és rebaixar les emissions de CO2 en 10 anys en un 23,2%. A la tardor se celebrarà el 15è aniversari del Tibiclub, que compta amb 18.000 socis. Es recomana reservar anticipadament les entrades a la web del parc.

Nou model tarifari

La directora ha explicat que el nou model tarifari eleva l’entrada per a adults i nens de més d’1,20 metres a 35 euros, inclosa la Cuca de Llum i el servei de llançadora. Abans costava 28,5 euros. La resta de tarifes no puja. El Tibiclub té un cost de 152 a l’any per a tota la família i de 54 si és individual. Cal pagar 24 euros de quota d’inscripció, tot i que de forma excepcional serà gratuïta fins al 31 de juliol. El que vulgui utilitzar només el funicular haurà d’abonar 12 euros. Aparcar el cotxe a l’aparcament del cim del Tibidabo costarà 13 euros, una tarifa amb la qual es vol dissuadir els visitants que agafin el cotxe.

Notícies relacionades

Ortiz ha destacat que durant el 2020 el parc va obrir 50 dies, un 36% dels prop de 150 que sol fer-ho cada any. Aquest any, ha afegit, s’espera arribar a un 78% de les jornades possibles, és a dir, obrir des d’aquest dissabte fins a final de temporada. L’oferta d’atraccions i punts de restauració estarà disponible en un 70% dissabte i s’espera arribar al 100% en uns mesos.

Durant el 2020, 110.000 persones van visitar el parc, quan en un any normal ho fan unes 700.000. És a dir, ha acudit un 16% de la gent que sol fer-ho, tant pels dies de tancament com les limitacions en els dies d’obertura. La previsió actual és que el 2021 el percentatge sigui d’un 70% respecte de l’habitual, que s’arribi a uns 450.000 visitants. Collboni ha remarcat que la reobertura del Tibidado és un senyal de tornada a la normalitat.

Temes:

Tibidabo