Mobilitat urbana

Empreses de patinet compartit reclamen a l’ajuntament una proposta de regulació al maig

  • El col·lectiu Smart City emplaça el consistori amb l’argument de ser una alternativa més de transport sostenible

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El col·lectiu d’empreses de mobilitat compartida i intel·ligent Smart Mobility ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que presenti la proposta per a la regulació dels patinets elèctrics abans d’un mes perquè les firmes que ofereixen aquests serveis puguin actuar a Barcelona. La sol·licitud arriba després que dimarts passat la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’ajuntament acordés per unanimitat instar el govern municipal a celebrar una sessió informativa sobre la futura regulació de llicències d’ús compartit de patinets elèctrics abans de la seva pròxima sessió.

Notícies relacionades

En un comunicat, Smart Mobility subscriu la proposta i argumenta que és fonamental avançar en la regulació i en la integració dels patinets compartits com una alternativa més de transport sostenible. «Després de dos anys de feina continuada, es fa necessari accelerar la regulació el sector i avançar per la integració dels patinets compartits com una alternativa més de transport sostenible», apunta la nota. A més, Smart Mobility reitera la seva preocupació per què la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, manifesti dubtes sobre la possibilitat de limitar el nombre d’operadors prestadors del servei per mitjà del règim jurídic que regula l’ocupació de l’espai públic, com vol aquest col·lectiu.

La demanda arriba gairebé dos anys després que el consistori barceloní es reunís amb les empreses del sector per iniciar els treballs de cara a una futura regulació i una vegada completat el marc regulador espanyol de circulació per a patinets elèctrics. L’ajuntament va ser pioner en la regulació dels vehicles de mobilitat personal el 2017 abans de la irrupció del model ‘sharing’, ordenant la demanda creixent de vehicles per a ús turístic i limitant la seva explotació econòmica a activitats de turisme amb guia.