Seguretat viària

Denúncies a 2.600 patinets elèctrics des de començament d’any a Barcelona

  • «Qualsevol usuari de vehicles de mobilitat personal ha de ser molt conscient del que porta entre mans», sentencia Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat, arran de l’atropellament del carrer d’Aragó

1
Es llegeix en minuts

L’espectacular xoc entre una dona i un patinet elèctric al carrer d’Aragó de dilluns al matí ha tornat a posar sobre la taula els problemes de convivència als carrers barcelonins. Al tema s’hi ha referit aquest migdia el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. La Guàrdia Urbana està investigant l’atropellament en una zona del carril bici pintada a la calçada de quadros al tractar-se d’un accés a una parada de taxi. La dona, de 58 anys, va haver de ser atesa a l’Hospital de Sant Pau.

«Qualsevol usuari de vehicles de mobilitat personal (VMP) ha de ser molt conscient del que porta entre mans», ha sentenciat Batlle, que ha insistit en la necessitat de, per damunt de tot, respectar el límit de velocitat de 25 km/h. En aquest sentit, ha revelat que en els tres primers mesos del 2021 el nombre de denúncies a VMP ascendeix a 2.600, una xifra que fa presumir que al final de l’any serà molt superior a les 8.500 del 2020.

El regidor també ha comentat que s’ha incrementat la vigilància i les sancions en punts crítics de la mobilitat urbana a la capital catalana. És el cas de la confluència d’Aragó amb passeig de Gràcia, on coincideixen per al carril bici a terra un senyal de cedir el pas, previ a la zona pintada de quadros com a accés a parada de taxis, i el semàfor per a tots els vehicles.

Balanç de Bombers de Barcelona

Notícies relacionades

El motiu de la compareixença pública de Batlle era el balanç del 2020 sobre l’actuació del cos municipal de bombers. Els Bombers de Barcelona van fer més de 18.000 serveis l’any passat, la xifra és un 12% menys que el 2019. No obstant, la pandèmia de la Covid-19 va fer que s’incrementessin les atencions a les persones i les que van requerir una resposta sanitària.

El 20,5% del total de serveis del 2020 van ser 3.788 intervencions en incendis o explosions, davant els 4.954 de l’any anterior. Quant a les intervencions en salvaments, al llarg de l’any 2020 se’n van realitzar 5.805, una xifra que representa el 31,38% del total de les intervencions.