Activitats culturals

45 entitats culturals demanen a Barcelona «mesures urgents» per reprendre les festes majors

  • Unes 800 agrupacions de Catalunya s’adhereixen al manifest que demana que es reprenguin les activitats culturals paralitzades per la Covid

45 entitats culturals demanen a Barcelona «mesures urgents» per reprendre les festes majors
1
Es llegeix en minuts

Unes 25 persones de 45 entitats i plataformes de cultura popular de Barcelona han participat aquest dissabte en un acte a la plaça Sant Jaume per reclamar al Govern «mesures urgents» per reprendre les festes majors i les activitats culturals, actualment paralitzades per la pandèmia de la Covid-19.

Han firmat un manifest titulat ‘La cultura popular és necessària’ al qual s’han afegit 110 entitats catalanes que representen unes 800 agrupacions de cultura popular i festes majors de Catalunya, segons ha informat el Consell d’Associacions de Barcelona (Cab) en un comunicat.

Han assegurat que la Generalitat ha exclòs les activitats culturals i festives de les revisions periòdiques del Procicat, i han afirmat que no «s’han pres mesures possibles i intel·ligents» que permetin reobrir el sector.

Expressió cultural

Notícies relacionades

També han lamentat la «deixadesa» a l’hora de treballar per reprendre de forma segura aquestes activitats, i han reivindicat que la cultura popular és una expressió cultural més de Catalunya.

I han reclamat tornar a posar en marxa activitats culturals i comunitàries, a més d’apostar per un «ús intel·ligent de l’espai públic» per garantir que es respectin les mesures de seguretat sanitària contra la propagació del coronavirus.

Temes:

Coronavirus