MEMÒRIA HISTÒRICA

L’última cabina clàssica de Barcelona serà un punt de ‘cross booking’

  • Telefónica cedeix a l’Ajuntament de Barcelona l’última cabina amb sostre i portes de la ciutat, situada al barri de Sant Genís dels Agudells.

1
Es llegeix en minuts

El consistori i Telefónica han acordat la cessió a la ciutat de l’última cabina telefònica amb sostre, portes i recobriment de vidre que quedava a Barcelona. A partir de dilluns la cabina es retirarà de la via pública i es rehabilitarà, abans d’instal·lar-la definitivament a la plaça de Meguidó, al mateix barri de Sant Genís dels Agudells, on passarà a fer una funció de punt d’intercanvi de llibres. L’ús de la cabina es va decidir en una consulta veïnal, feta el 2017 entre els residents del barri, on es va demanar quin havia de ser el futur d’aquest element singular i simbòlic de la ciutat.

Notícies relacionades

Dilluns que ve, 8 de març, els equips tècnics del districte d’Horta-Guinardó procediran a la retirada de la cabina de la via pública i el seu trasllat al dipòsit municipal. En els pròxims mesos, l’Institut Municipal de Paisatge Urbà procedirà a rehabilitar-la i, posteriorment, la cabina s’instal·larà ja de manera definitiva a la plaça Meguidó per convertir-se en un punt d’intercanvi de llibres (‘cross booking’).

Consulta veïnal

Aquest ús es va decidir en una consulta veïnal en què es van presentar 93 idees d’usos, entre les quals destacaven convertir-la en una línia directa amb el telèfon del civisme o amb el 112, perquè es convertís en un punt Wifi. Finalment, la proposta que més vots va obtenir va ser la de convertir-la en un punt d’intercanvi de llibres. L’última cabina de Telefónica del model amb porta va sortir de l’anonimat gràcies a Anna Farré, antiga professora d’institut i veïna de l’Eixample que va iniciar una campanya per preservar-la. D’aquesta manera, propiciada per l’interès de la ciutadania i pel Districte d’Horta-Guinardó, es va posar en marxa aquest procés per convertir-la en patrimoni històric i urbanístic del barri i de la ciutat.

Temes:

Barcelones