EQUIPAMENT ESSENCIAL

L’ampliació del Clínic sortirà d’un acord entre administracions

  • L’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació creen una comissió per estudiar i consensuar el millor emplaçament per al centre

  • L’estudi, liderat per l’arquitecte Ramon Sanabria i el doctor Ramon Canal, es presentarà el segon semestre de l’any

L’ampliació del Clínic sortirà d’un acord entre administracions

Cesar Cid

Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona han format un protocol per estudiar conjuntament la millor ubicació del nou Hospital Clínic, és a dir, la seva ampliació, després de l’enrenou creat després que transcendís que el centre hospitalari pretenia crear una megainstal·lació a l’espai de l’Escola Industrial, recinte amb elements protegits patrimonialment. La proposta que no va agradar als veïns de l’Eixample ni a la propietària de l’espai, la Diputació. 

Notícies relacionades

L’objectiu és arribar a un consens per al necessari creixement del Clínic, per a això s’ha creat una comissió paritària formada per sis persones, dues per institució. I s’ha nomenat, a més, el doctor Ramon Canal, director de Ciències de l’Esport i Serveis Mèdics del FC Barcelona, i l’arquitecte Ramon Sanabria, president de l’Associació Arquitectes per l’Arquitectura (AxA), per liderar els estudis des del punt de vista de les necessitats mèdiques de Clínic i urbanístiques de la ciutat, respectivament. Es preveu tenir una proposta definitiva durant el segon trimestre de l’any. 

El protocol prioritza que el nou centre s’ubiqui al centre de la ciutat per mantenir l’àrea de referència actual, però incidint en la sostenibilitat tant des del punt de vista econòmic com a mediambiental i patrimonial. I no descarta que l’ampliació es realitzi en un mateix emplaçament, tot i que sí que nega el projecte inicial del Clínic d’aixecar un gran edifici a l’Escola Industrial. L’altra opció és fragmentar el centre hospitalari en diferents emplaçaments de l’Esquerra de l’Eixample i barris adjacents.