ACCIÓ SOLIDÀRIA

Mil plats de fricandó per a persones necessitades

L’organització Provacuno distribueix al Port Olímpic de Barcelona menjar elaborat per cinc xefs Michelin

1
Es llegeix en minuts

Al llarg del matí d’aquest dimecres s’han repartit 1.000 racions de frincandó de vedella amb bolets al Port Olímpic de Barcelona entre els col·lectius més necessitats i a través de centres solidaris de Càritas, la Creu Roja i la Parròquia de Santa Anna-Hospital de Campanya. L’acció ha sigut promoguda per Provacuno, l’organització interprofessional de la carn de boví amb motiu de les festes de Nadal. El menú ha sigut elaborat per cinc grans xefs: Paolo Casagrande, Paco Pérez, Joel Castanyé, Juan DL. Fernández i Iván Cerdeño, tots ells reconeguts amb estrelles Michelin.

Notícies relacionades

A l’acte hi ha assistit el tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el president de Provacuno, Eliseo Isla Argelich, i el director del Port Olímpic, Toni Roig. El representant del consistori ha assegurat que des de l’ajuntament de la capital catalana s’està treballant «de manera constant per ajudar a què ningú es quedi enrere, lluitant contra la crisi i les desigualtats socials, amb tota classe de recursos, accions i recolzament directe, i sobretot posant les persones al centre». Collboni va remarcar que amb aquesta iniciativa Barcelona demostra una vegada més que «és una ciutat plena de solidaritat, amb un teixit civil, empresarial i associatiu que no ha de ser aliè a la realitat d’un moment tan complicat com el que moltes persones i famílies estan vivint».

Eliseo Isla, per part seva, ha agraït la col·laboració del consistori barceloní per poder dur a terme el repartiment de menjar: «Gràcies per ser una vegada més facilitadors de l’èxit d’aquesta acció amb els més necessitats. El sector del boví de carn, integrat per ramaders, industrials i carnicers... está sempre compromès amb oferir el millor producte per a tothom, i així ho hem fet durant tota la pandèmia. Si ara, per Nadal, ajudem a més a disfrutar d’aquestes dates a la gent que més ho necessita, ens sentirem doblement satisfets».