AL RAVAL

Barcelona anuncia als habitants de l’última narcofinca que se n’han d’anar

  • Un informe dels bombers dictamina que l’edifici té «problemes de salubritat i infrahabitatge» i que hi pot haver «riscos de seguretat»

  • Al bloc, el número 14 de Príncep de Viana, hi ha hagut denúncies d’abusos sexuals, un homicidi i una sobredosi mortal en els últims tres anys

narcofinca raval

narcofinca raval

2
Es llegeix en minuts

Un informe dels bombers de Barcelona ha determinat queel bloc 14 de Príncep de Viana, l’última gran narcofinca del Raval, un dels punts negres de la venda de droga al barri, té «problemes de salubritat i infrahabitatge» i que hi pot haver «riscos de seguretat per a l’edifici». Informació que s’ha traslladat aquest dimecres als habitants de la finca, propietat del fons d’inversió Cerberus, informant-los que n’hauran de marxar «ben aviat», decisió que no s’havia pres encara malgrat les incomptables denúncies d’un veïnat atemorit i cansat de suportar una situació que defineixen com a insostenible.

El consistori ha informat aquest dimecres que, en paral·lel, els serveis socials municipals treballen en la «detecció i resolució dels problemes de vulnerabilitat que se’n puguin derivar».

Notícies relacionades

Fonts municipals insisteixen que han fet un seguiment continu dels problemes que s’han produït a la finca, seguiment que als veïns del carrer els resulta absolutament insuficient, perquè fa tres anys que conviuen amb el problema i estan acovardits pels traficants. «Hem demanat moltes vegades al fons d’inversió propietari de la finca que acceleri les gestions per desnonar-la per l’activitat de delinqüencial vinculada a l’ocupació, que ha provocat greus problemes al veïnat del barri i, davant la reiterada inacció de la propietat, s’han fet inspeccions amb els Bombers de Barcelona i diferents equips de l’Ajuntament que han determinat que la finca s’ha de desallotjar.

Bombolla de misèria

Bombolla de misèria«L’Ajuntament de Barcelona està esperant que la propietat ens ofereixi una proposta perquè aquests pisos siguin rehabilitats i cedits a la borsa de lloguer municipal», insisteixen des del consistori. El 6 de novembre, els regidors Lucía Martín (Vivenda) i Jordi Rabassa (Ciutat Vella) van acompanyar una delegació de la propietat a visitar l’edifici i anaven custodiats per la policia a causa de la perillositat. L’edifici, que té la porta d’accés rebentada i els baixos tapiats, fa tres anys que funciona com a punt de venda i consum de droga. Aquí s’ha produït un homicidi, hi ha hagut denúncies d’abusos sexuals i una mort per sobredosi. Una bombolla de misèria, pobresa i marginalitat absoluta a dos passos del flamant mercat de Sant Antoni i del Taller de Música. L’últim reducte de la xacra dels narcopisos, que ha sobreviscut a diverses operacions policials per a desesperació del barri, ja que s’intervenia en alguns pisos, però hi tornaven a entrar.

Temes:

Narcopisos