novetat

Tres barris iniciaran la recollida de residus porta a porta el 2021

S’implantarà a Sant Andreu del Palomar, Sant Antoni i Horta per millorar les taxes de reciclatge i reduir molèsties

undefined53380902 un operario de limpieza del servicio municipal desinfecta un200511133630

undefined53380902 un operario de limpieza del servicio municipal desinfecta un200511133630 / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dissabte que el 2021 establirà la recollida de residus porta a porta als barris de Sant Andreu del Palomar, Sant Antoni i Horta, cosa que afectarà més de 39.000 llars i més de 100.000 veïns. 

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que amb aquest model busquen arribar al 55 % d’objectiu de reciclatge marcat per la Unió Europea per al 2025 i reduir les emissions procedents de la incineradora. 

«Barcelona recicla el 38%, estem estancats en les mateixes dades del 2018; al contenidor gris, el 90% del que trobem es pot reciclar», ha afirmat Badia. Davant aquesta situació i l’èxit de la prova pilot al nucli antic de Sarrià, el consistori proposa introduir el contenidor intel·ligent, així com el servei porta a porta de recollida de residus per complir els objectius europeus. 

Segons ha explicat el regidor, uns 100.000 ciutadans es podran beneficiar d’aquest tipus de recollida més manual i menys mecànica que suposarà «menys soroll i olors, més neteja i espai públic». «Suprimir contenidors amb el porta a porta ens permet fer un manteniment en més profunditat de l’espai públic, guanyem 3.000 metres quadrats al treure més de 900 contenidors», ha remarcat. 

En diferents fases

Notícies relacionades

El consistori preveu que Sant Andreu implementarà aquest model abans de l’estiu del 2021 i apunta que, prèviament a la seva instal·lació, hauran de fer campanyes de sensibilització i reunions amb els veïns per determinar les rutes i horaris de les recollides. A Sant Antoni i Horta la recollida selectiva arribarà a la tardor amb propostes adaptades a cada districte.

«No és el mateix treballar a Horta que a Sant Antoni, la fisonomia dels habitants i els carrers és diferent, és un porta a porta adaptat», ha destacat Badia. El sistema de recollida selectiva de residus s’emmarca en els objectius del Pla de Gestió de Residus de la Generalitat i en la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona