Conveni Ajuntament-Govern

El telèfon d’emergències 112 integrarà el 092 i el 080 a Barcelona

Se centralitza així en un únic número el servei d’urgències de la Guàrdia Urbana i dels Bombers de la capital catalana

El telèfon d’emergències 112 integrarà el 092 i el 080 a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

El telèfon 112 d’atenció i gestió de trucades d’emergència a Catalunya integrarà a partir de finals de gener el telèfon 092 de la Guàrdia Urbana de Barcelona i el 080 dels Bombers de Barcelona. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, han firmat aquest dilluns el conveni per centralitzar així totes les trucades d’emergència de la capital catalana.

Notícies relacionades

«El primer que un es pregunta és com és que això (la centralització) no s’ha fet abans», ha assenyalat Sàmper. L’ajuntament realitzarà ara una campanya de comunicació perquè en un termini màxim de 12 mesos els ciutadans s’acostumin a utilitzar únicament el 112 en les trucades d’urgència i emergència.

Aquest conveni suposa també l’inici d’un nou model de servei i gestió per modernitzar i agilitar l’atenció. Aquest nou model inclou la creació d’un nou espai a Barcelona, un Centre d’Emergències de Barcelona (CEB). I es plantejarà a l’Estat que inclogui com a infraestructures crítiques la Sala Conjunta de Coordinació i Emergències de Barcelona, situat al número 28 del carrer de Lleida.