INSTAL·LACIÓ NADALENCA

Les abraçades del Raval arriben a Sant Jaume

Un projecte comunitari de la Fundació Tot Raval i la cooperativa Impulsem il·lumina la façana de l’ajuntament

Aquesta és la sisena edició de la iniciativa, ideada per generar llocs de treball al barri, però la primera que s’eleva a la ‘casa gran’

BARCELONA 14 12 2020  Barcelona   Encendido luces en el ajuntament de barcelona        FOTO de FERRAN NADEU

BARCELONA 14 12 2020 Barcelona Encendido luces en el ajuntament de barcelona FOTO de FERRAN NADEU / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

En un dels anys més durs per al Raval, on la pandèmia ha desencadenat una crisi social sense precedents, l’Ajuntament de Barcelona ha apostat per il·luminar la seva façana principal aquest Nadal amb un homenatge als seus veïns. El costat mar de la plaça de Sant Jaume s’ha inaugurat aquest dilluns la instal·lació ‘Abraçades # RavalKm0’, formada per més de 40 arcs de llum que reprodueixen imatges quotidianes de relacions entre el veïnat i treballadors del barri. Imatges reals que fan brillar persones poc acostumades a rebre aquest tracte. Un projecte comunitari promogut per la Fundació Tot Raval i la cooperativa Impulsem per fomentar la dinamització comercial i social del Raval des de l’any 2015, que aquest any, per primera vegada, brillarà a Sant Jaume en una acció a la qual s’ha afegit l’ICUB. La instal·lació, dissenyada per Maria Güell i Curro Claret, es podrà veure fins al 5 de gener.

En total hi haurà penjats 128 arcs de llum, 47 il·luminant la façana del consistori i 81 en 15 carrers, espais i equipaments del Raval, com en els últims cinc anys. La iniciativa busca generar oportunitats de treball –la realització dels llums ha anat a càrrec de veïns que necessitaven feina– i oferir una imatge positiva del barri.

Temes:

Nadal