SUCCÉS A L'EIXAMPLE

El Síndic investiga els trets d'un agent de la Guàrdia Urbana a un sensesostre

Ha obert una actuació d'ofici per conèixer els fets, i analitzar la idoneïtat i la proporcionalitat en la reacció policial

jregue52238991 pla mitj  del s ndic de greuges  rafael rib   durant la comp201123120820

jregue52238991 pla mitj del s ndic de greuges rafael rib durant la comp201123120820 / Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, investiga el succés ocorregut dissabte a Barcelona quan un agent de la Guàrdia Urbana va disparar contra una persona sense llar –que està hospitalitzada a l’uci arran dels fets– perquè, segons va dir, l’atacava amb un ganivet, per la qual cosa ha demanat explicacions al Departament d’Interior i als Mossos d’Esquadra.

Notícies relacionades

Segons el comunicat de la institució, el Síndic va tenir coneixement dels fets a través dels mitjans de comunicació i ha obert una actuació d’ofici per conèixer-los, i analitzar la idoneïtat i la proporcionalitat en la reacció dels agents. El Síndic vol conèixer l’actuació que els Mossos porten a terme per aclarir els fets, adoptar nous protocols i depurar responsabilitats.

També s’ha dirigit tant a l’Àrea de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona com a la direcció general de la Policia del Departament d’Interior per determinar els agents que van participar en els fets, la unitat a la qual pertanyien i l’informe elaborat de l’incident.